Po prvomajskih počitnicah smo Zmajčki nadaljevali s projektni s katerimi smo pričeli že v aprilu. Končali smo z dejavnostmi, ki smo jih izvedli v okviru projekta Pasavček ter zaključili z izdelovanjem vesoljskega plovila, ki smo ga izdelovali za nagradni natečaj UHU. Poleg vesoljskega plovila smo izdelali opremo za astronavta, vesoljčka ter vesoljsko nebo s planeti, zvezdami in ostalimi nebesnimi telesi. Izdelovanje in ustvarjanje domišljijskega vesolja je bilo otrokom zelo všeč in z velikim veseljem so se ti igrali v novem igralnem kotičku.

V tem mesecu smo nekaj več pozornosti namenili matematičnemu področju – štetju, preštevanju –, dejavnosti pa so potekale spontano, preko dnevne rutine, s preštevanjem otrok v skupini, štetjem avtomobilov na sprehodih itd.

Izvedli pa smo še dve dejavnosti z likovnim ustvarjanjem. Odločili smo se za sodelovanje na ustvarjalnem likovnem natečaju Podari znamko Sloveniji za 30 let. V okviru tega natečaja smo se z otroki pogovarjali o značilnostih našega kraja, natančneje o kozolcih, ki naš kraj predstavljajo širši Sloveniji, Slovenijo pa v svetu. Ogledali smo si različne kozolce v Deželi kozolcev, spoznavali njihov pomen in namen v preteklosti, v nadaljevanju pa je vsak otrok narisal motiv kozolca z barvicami, ki bi lahko postal motiv za znamko. Kot skupina pa smo izdelali predlog za znamko z motivom čebelice, ki prav tako predstavlja našo deželo. Naše predloge za znamko smo poslali v pregled strokovni komisiji in močno stiskamo pesti, da bi bili prav naši motivi izbrani in natisnjeni na novih znamkah.

Likovno pa smo ustvarjali še v sklopu enega projekta in sicer Varno v vrtec in šolo. O prometu se v naš skupini zelo veliko pogovarjamo in tema nam res ni tuja. Že v oktobru smo v sklopu tega projekta izdelali izdelek, tokrat pa se je tema nanašana na prometno varnost v bližini igrišč. Tako smo izdelali družabno igro z različnimi likovnimi tehnikami, z igro pa so se otroci v skupini tudi igrali.

Lepo vreme smo izkoristili za gibanje v naravi ter igro v gozdu, izvedli pa smo tudi spomladanski pohod v okviru projekta Mali sonček na relacijah Šentrupert-Slovenska vas-Vesela Gora-Škrljevo-Šentrupert. Poleg daljšega pohoda smo hodili tudi na krajše sprehode in obiskovali Deželo kozolcev kjer smo opazovali polže in imeli polžje dirke.

Sodelovali smo pri Cicidojevem projektu Cici vesela šola in v sklopu te dejavnosti reševali različne miselne naloge s pomočjo delovnih listov. Praznovali smo dva rojstna dneva, prepevali in se naučili dveh novih pesmic, brali zgodbe v šolski knjižnici ter si izposojali slikanice za domov, se učili angleščine z učiteljico Tejo ter rajali in se veselili.

Pred nami so vedno toplejši dnevi, ki jih bomo navihani Zmajčki dodobra izkoristili in polni pričakovanj zajadrali v zadnji »delovni« mesec, ki nam bo ob koncu prinese zaslužene poletne počitnice. 😊

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost