V tem mesecu smo se z otroki pogovarjali o vozilih oz. o tem, kje se določena vozila vozijo. Otroci so spoznali nekaj novih vozil. V tem času smo se naučili novo pesem o goski, ki je bila otrokom zelo zabavna. Utrdili smo tudi že znano pesem Moj rdeči avto, ter plesali ob pesmi Kolesa na avtu se okrog vrte. Otroci so izdelali vsak svoj avtomobilček, skupaj pa smo izdelali vlak, ki krasi našo garderobo.

Otroci so se preizkusili tudi v sestavljanju. Otrokom smo pokazale sliko vozila nato, pa smo to sliko pred njimi razrezale. Otrokova naloga je bila, da vozilo ponovno sestavijo in ga prilepijo na prostor kjer se to vozilo vozi. Otroci so bili pri tej dejavnosti natančni, kolikor so zmogli. Ob tem smo tudi poimenovali vozilo, čemu je namenjeno ter kje se vozi. Otroci so to dejavnost z veseljem izvajali. Na tla smo otrokom naredile cesto po kateri lahko vozijo avtomobile.

V tem mesecu smo praznovali kar tri rojstne dneve. Otroci pri praznovanju zelo uživajo. Utrjujejo letne čase, kako se vrti Zemlja ter se začnejo zavedati sebe in kaj vse so že dosegli.

Z otroki veliko hodimo na sprehode, če se le da, vsak dan. Igramo se tudi v Deželi kozolcev, na igrišču in terasi.

Ker je bil 22.4.2021 svetovni dan Zemlje, smo se odpravili na sprehod, kjer smo pobirali smeti ter se tako opravili čistilno akcijo.

V igralnici smo otrokom naredile poligon, kjer so otroci zelo uživali.

Otroci odraščajo, to je opaziti tudi v njihovem vedenju. Začeli so se bolj postavljati zase, nekateri težje delijo igrače kar privede do različnih konfliktnih situacij, ki pa otrokom omogočajo, da se osebnostno razvijejo.  Sicer pa so otroci med seboj povezani in lepo sodelujejo kot skupina.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost