V začetku aprila bi morali v vrtcu vsi otroci skupaj »zganjati« prvoaprilske šale, a letos so jih ti, zaradi ponovnega zaprtja države povezanim z nalezljivo boleznijo Covid-19, morali »zganjali« kar sami s starši doma. Tako so vrtci po državi v prvih dneh aprila sprejeli le otroke staršev, ki so zaposleni v kritični infrastrukturi.

Upamo, da ste se s svojimi otroki v tem času zaprtja imeli lepo ter da ste skupni čas izkoristili za ustvarjanje, gibanje in igro v naravi.

Navihani Zajčki pa smo – kot vedno – vse zamujeno kaj hitro nadoknadili. Poleg načrtovanih projektov in natečajev, ki smo se jim v tem kratkem mesecu posvetili in so bili del našega osrednjega dela, pa smo več pozornosti namenili tudi pravilom v skupini. Pogovarjali smo se o medsebojni pomoči in o pravilih, ki se jih moramo v skupini vsi držati, da delo poteka tekoče, da v skupini ni nepotrebnega čakanja ter da imamo vsi dovolj časa za prosto igro, ki jo otroci še kako potrebujejo.

Velik del časa smo namenili projektu Pasavček ter natečajema Zdravi junaki in Vesolje. Pri projektu Pasovček smo se pogovarjali o varnosti v prometu ter o pomenu pripetosti v avtomobilu, ogledovali smo si prometne znake v okolici vrtca, peli pesmico o pasavčku in beležili pripetost otrok v avtomobilu. Otroci so si izposodili figurico Pasavčka za domov, izdelali pa smo si tudi svoj avtosedež iz kartona. O prometu se bomo pogovarjali še v začetku maja in takrat tudi zaključili s projektom ter otrokom razdelili nagrade.

Sodelovali smo v nagradnem natečaju Zdravi junaki in v sklopu tega projekta izdelali veliko maskoto koruzo z imenom Super Koruza Kokica. V sklopu te dejavnosti smo se pogovarjali o zdravi prehrani ter o pomenu zdrave prehrane za naše zdravje. Našo koruzico si v živo lahko ogledate v naši garderobi, skupaj z ostalimi maskotami drugih vrtcev pa je objavljena tudi na naslednji povezavi:  https://enostavnoprijatelji.si/zdravijunaki/category/galerija/.

Pogovarjali pa smo se tudi o vesolju. Sodelujemo v nagradnem natečaju za katerega izdelujemo čisto svoje domišljijsko vesolje. S projektom in izdelovanjem bomo nadaljevali še v mesecu maju, do sedaj pa nam je uspelo izdelati veliko vesoljko plovilo iz kartona. Vesoljsko plovilo smo oblepili z bleščečo folijo ter ga opremili z svetlečimi lučkami. Otroci so pri izdelovanju zelo uživali in podajali svoje predloge in ideje za izdelavo. Čaka pa nas še izdelovanje vesoljčkov ter oblačil za astronavta in naš vesoljki kotiček bo pripravljen za igro.

V tem mesecu smo se z otroki naučili nekaj novih pesmic, praznovali dva rojstna dneva ter ugodnejše dneve z lepim vremenom izkoristili za gibanje na vrtčevskem igrišču in sprehode v naravi. Ob petkih so se otroci z učiteljico Tejo učili angleščine, obiskovala pa nas je tudi šolska pedagoginja Marta. Marta nam je brala zgodbe in otrokom omogočila, da so si lahko izposodili slikanice iz šolske knjižnice, ki so jih po domačem prebiranju tudi pridno obnavljali za Bralno značko. Ob koncu meseca pa smo se spomnili tudi na dan Zemlje, se ob tej priložnosti pogovarjali o pomenu ločevanja odpadkov ter v okolici vrtca pobirali smeti.

Mesec smo zaključili s počitnicami – nekaj otrok je tako ostalo na zasluženem oddihu doma, ostali pa so se brezskrbno igrali v prostorih vrtca. 😊

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost