V mesecu marcu smo namenili čas sebi in našim družinam.

Najprej smo spoznavali sebe in ugotavljali, kdo smo mi? Opazovali smo svoje dele telesa, se spoznavali s pojmi: kost, srce, možgani, zobje… Izdelali smo plakate, kjer smo jih lahko vsak dan gledali in se pri tem opazovali.  Urili smo se s striženjem s škarjicam in  izdelali kopitljačka.  Poizkusili smo se kot umetniki brez rok. Naučili smo se deklamacije To sem jaz in Deset prstov imam, ter vsako jutro pri »minutki za zdravje« zaplesali ob glasbi Čarovnika Grega To sem jaz.

Izdelali smo si hišice, v katero je vsak otrok nalepil svojo fotografijo družine. Hišice so krasile našo igralnico. Otroci so samostojno pripovedovali, kdo so člani njihove družine. Za konec smo izdelali družinsko knjižico, kjer je otrok pripovedoval, kdo so njegovi najbližji člani, kaj delajo in kaj oni z njimi radi delajo.

Pozornost smo namenili tudi svojim babicam in dedkom. Skupaj z otroki smo ugotavljali pojme star-mlad, ugotovili smo, da jih različno poimenujemo in da nekateri ne živijo pri nas.

Nato smo se posvetili še živalskim družinam.

Spoznavali smo različne živalske družine, jih poimenovali ter odšli  na bližjo kmetijo. Tam smo opazovali živali, njihove družine ter spoznavali  s čim se prehranjujejo. Veseli smo bili, da smo jih lahko  tudi mi hranili. Seveda najbolj veseli smo bili, ko se je na kmetijo pripeljal traktor.

Ob sončnem vremenu smo odšli tudi na bližnji travnik, ga malo raziskovali, ter se igrali travniško tombolo.

En dan pa smo namenili naravoslovnemu dnevu, kjer smo postali pravi raziskovalci. Skupaj s Saro smo izvajali pet poskusov, kjer smo zelo uživali.

Vsak ponedeljek nas je obiskala pedagoginja Marta, kjer z nami preživi del dopoldneva. Velikokrat nam prebere kakšno zgodbo ali pa se z nami igra namizne igre.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost