Marec – mesec, ko v deželo pride pomlad – smo pri navihanih Zmajčkih posvetili različnim praznovanjem. Praznovali smo namreč kar šest rojstnih dni otrok, se spomnili na dan žena, dan mučenikov ter materinski dan in ob teh priložnostih likovno ustvarjali. Pri likovnem ustvarjanju smo tokrat poudarek imeli na delu s škarjami, – rezanje po črti, izrezovanje manjših koščkov – saj ima kar nekaj otrok težave pri omenjeni dejavnosti.

Praznovali pa smo tudi prihod pomladi oz. prvi pomladni dan. Letos je bilo to praznovanje nekoliko drugačno, saj smo ta dogodek vse skupine vrtca praznovale individualno. Ob tej priložnosti smo se zabavali ob pomladnih ugankah, rimah ter prepevanju in učenju pomladnih pesmi ter se igrali na travniku. Na travniku smo v manjših skupinah iskali stvari/predmete iz pripravljenih predlog imenovanih »pomladni bingo«, izdelali pa smo si tudi svoje pomladno »okno« s pomladnimi cvetlicami. Da bi si vse pomladne cvetlice oz. znanilke pomladi lažje zapomnili, smo si mizice v igralnici okrasili z njihovimi fotografijami, ki jih ogledujemo in njihova imena obnavljamo vsak dan.

Pomlad smo s pomladno dekoracijo prinesli tudi v igralnico in garderobo – okrasili smo okna s pisanimi cvetovi iz papirja, ter stene z izdelki ptičjih gnezdec. Pomagali pa smo tudi pri krašenju večnamenskega prostora v vrtcu in za ta namen izdelali pisane metulje. Naši izdelki ptičjih gnezd pa krasijo tudi enega izmed oddelkov v Splošni bolnišnici Novo mesto.

Vsako leto imamo v vrtcu dan odprtih vrat, dogodka pa letos, zaradi zdravstvenih razmer povezanih z nalezljivo boleznijo Covid-19, nismo morali izvesti. Za ta namen pa smo strokovne delavke pripravile kratek video film, ki prikazuje naš vsakdan v našem vrtcu. V njem si lahko ogledate naše vsakdanje vragolije, video pa je prosto dostopen na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=kE7Hi-7I_cg

Tople dni smo v veliki meri izkoristili za bivanje na prostem – igrali smo se na vrtčevskem igrišču in imeli vodene gibalne dejavnosti (vodeno telovadbo, štafeto ter gibalne in rajalne igre), hodili smo na sprehode in dvakrat obiskali gozd. V igralnici pa smo se, poleg vsakodnevnega ustvarjanja in vodenih dejavnosti, velik del časa tudi prosto igrali po kotičkih. Brali in poslušali smo zgodbe, si izposodili slikanice iz šolske knjižnice, pridno smo obnavljali zgodbe in pesmice za Bralno značko, reševali različne delovne liste ter ob petkih spoznavali nove angleške besede.

Mesec pa smo zaključili z izdelovanjem prazničnih velikonočnih jajčk s tehniko kaširanja vrvice in ob tej dejavnosti spoznali kako izdelati domače lepilo iz moke in vode.

Mesec je resnično minil kot bi mignil – saj veste, ko je družba ta´prava, čas mineva dvakrat hitreje … In tako je bilo tudi pri nas – pri navihanih Zmajčkih. 😊

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost