MAREC PRI LADJICAH

Marec, mesec družine, mesec topline, mesec vsega lepega je bil tudi pri nas v skupini. Z otroki smo se prav lepo navadili nazaj na vrtec, na dnevno rutino. Vzpostavili smo ritem, kateremu smo sledili vsak dan. V tednu smo si razdelile dni na tiste dejavnosti, ki so otrokom bile najbolj všeč, predvsem pa so jim tudi koristile. Po zajtrku smo se najprej malo razgibali, potem pa sledili načrtovanim dejavnostim. Poudarek smo dali gibanju, koncentraciji, ustvarjalnosti. Tedensko smo začeli obiskovati tudi senzoričen prostor, kjer so se otroci seznanjali s senzoričnimi igračami, za zdrav razvoj in zabavo.

Osrednja tema je bila družina. S pomočjo fotografij smo prepoznavali in spoznavali družinske člane. Nikakor nismo pozabili tudi na živali, katere otroci enostavno obožujejo. Brali smo različne zgodbe na temo družine tako v igralnici, podstrešju oz. senzorični sobi, veliko časa pa smo tudi porabili na ustvarjanju in obdarovanju ob prav posebnih praznikih.

Trudile sva se, da sva z otroki veliko časa preživele na svežem zraku (terasa, vrtčevsko igrišče, sprehodi do Dežele kozolcev,..). Na prostem so se navajali na okolico, pravilnemu obnašanju na cesti, opazovali so okolico, živali in še in še.

Umetnostno so se izražali skozi različne likovne tehnike (slikanje, barvanje, risanje, lepljenje, rezanje).

S pomočjo odpadnega materiala (tulcev, škatel) smo naredili garažo za avtomobile, nad katero so bili otroci čisto navdušeni. V skupini resda prevladujejo fantje, posledično jim je igra z vozili v ospredju, vsekakor pa so nad vsem tem navdušene tudi punce.

Glede na to, da bomo začetek aprila doma, priporočam, da z otrokom čim več časa preživite na prostem, v naravi. Prav tako pa tudi upam, da se kmalu vrnemo nazaj in nadaljujemo s temo, kjer bomo na različne načine in skozi različne igre prepoznavali osnovne, primarne barve.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost