Končno je spet napočil čas, da so lahko vsi otroci ponovno prišli v vrtec. Tega smo se vsi zelo razveselili. Ob prihodu so bili otroci zelo umirjeni, veliko bolj, kot sva pričakovali. Bili so veseli drug drugega in tudi naju. Nekateri so imeli sicer malo težav, ampak glede na to, da so bili odsotni skoraj 4 mesece, je to čisto normalno.

V tem času, ko so otroci ponovno prišli v vrtec, smo imeli pustovanje. Pred tem, smo z otroki prebirali zgodbico o Maškarah ter se s pomočjo le te naučili pustno pesem. Otroci so se jo hitro naučili. Pesem smo spremljali tudi z malimi instrumenti, pri čemer so otroci zelo uživali. Izdelovali smo tudi pustno dekoracijo – klovna. Vsak otrok si je izbral svoj obliko klobuka in dodatka za svojega klovna. Nato so otroci to pobarvali s flomastri ter nalepili okraske. Dodali sva še pisane lase in nastali so prav zanimivi pustni klovni. Otroci so pri ustvarjanju lepo sodelovali in delali z navdušenjem.

Poskrbele smo, da so bili otroci čim več časa zunaj, zato smo hodili na daljše sprehode in tudi v gozd. Za sprehode vedno poskušamo izbrati čim manj prometno pot, se pravi, kolovozne poti v različne smeri Šentruperta, z namenom, da se otroci čim več gibajo sami.

Konec meseca smo spoznavali barve. Nekateri otroci barve že dobro poznajo in jih tudi poimenujejo, spet drugi barve le pravilo razvrščajo, nekateri pa so jih sedaj začeli spoznavati. Z otroki smo najprej naredili poskus, kako obarvano vodo popije papirnata brisačka, ki se obarva. Nato smo razvrščali različne slike, v pripadajoči obroč. Razvrščali smo tudi lesene koce iz katerih so nato tudi gradili razne stolpe, hiše. Obiskala jih je tudi siva miška, Sivko, ki je z otroki prebiral knjigo z naslovom Barve. Igrali smo se tudi gibalno igro »Semafor« pri kateri so morali otroci upoštevati pomen določene barve (rdeča-stop, zelena-teci, rumena-teci na mestu). Otroci so tudi pri teh dejavnostih lepo sodelovali. Ob koncu spoznavanja barv so otroci izdelali mavrico.

V gozdu so otroci zelo radi, in so ga med karanteno pogrešali, vsaj tisti, ki so bili a čas v vrtcu. Ko pridemo v gozd vedno najprej naredimo pozdrav in se malo razgibamo. Nato pa imajo na voljo prosto igro, saj na tak način najbolj izrazijo sebe. Otrokom pripravimo tudi različne pripomočke, s katerimi raziskujejo po gozdu.

Igrali pa so se tudi na igrišču, kjer rano tako zelo uživajo.

Ponovni začetek je bil zelo lep. Vsi smo veseli, da smo ponovno prišli nazaj in da se lahko družimo.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost