V mesecu februarju smo se po karanteni zaradi koronavirusa lahko končno vsi vrnili nazaj v našo skupino. Ker je bila to za nekatere vrnitev v vrtec po dolgem času, smo ta mesec namenili svojemu počutju in čustvom.

S pomočjo branja knjig in kamišibaja, smo spoznali štiri različna čustva, se pogovarjali o njih in ugotavljali, kdaj se mi tako počutimo.

Pri spoznavanju čustev nam je pomagala lutka miška Minka, kjer ji je vsak otrok povedal, kako se počuti v vrtcu in zakaj, nato pa je vsak otrok svoje počutje zabeležil s ščipalko na diagramu  čustev. Pred kosilom smo še enkrat preverili, ali je naše počutje drugačno ali ostaja enako.

Pridno smo ob delavnih listih vadili rezanje s škarjicami in le te lepili v svoj zvezek.

Velik poudarek smo dali tudi na komunikaciji, tako z vzgojiteljicami, kot z vrstniki.

V mesecu februarju je bil tudi pust. Ogledali smo si predstavo kurent, si ogledali pravo masko kurenta, jo izdelali, ter plesali kurentov ples.

Na pustni torek  smo se pustne šeme odpravile na sprehod po Šentrupertu, kjer smo pridno odganjale zimo, s pesmijo in igranjem na male inštrumente.

V tem mesecu smo praznovali tudi kar nekaj rojstnih dni in seveda sonce nas je vsak dan bolj vabil ven, zato smo se  gibali na svežem zraku, hodili na sprehode po Šentrupertu in se gibali v gozdu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost