Vsako leto v januar vstopimo z veliko mero optimizna za prihodnost, z novimi cilji in željami. Letos so vsem nam najverjetneje bile skupne enake želje – vrniti se v normalnost, ki jo že mesece pogrešamo in se nam z vsakim novim štirinajst dnevnim podaljševanjem obstoječih vladnih ukrepov izmakne. In kot že nekaj tednov do sedaj, smo tudi v Šentrupertskem vrtcu v novo leto vstopili z manj otroškega smeha, kot smo ga bili vajeni pred meseci. A kot ste od nas vajeni, smo se strokovne delavke tudi tokrat, in se bomo vse do konca, trudile, da otrokom omogočamo kar se da brezskrbno in seveda tudi varno otroštvo z neomejeno igro in zabavo.

Januarske dneve smo v vrtcu preživeli tako, da smo se predvsem veliko gibali – hodili smo na krajše pa tudi malo daljše sprehode v okolici vrtca ter obiskovali gozd. Nekajdnevno sneženje nam je omogočilo, da smo se brezskrbno lahko igrali tudi na vrtčevskem igrišču ob spuščanju po klančini s sanmi, gibali pa smo se tudi na raznih pripravljenih poligonih in preko gibalnih iger v večnamenskem prostoru.

Večina otrok je v tem mesecu izdelovala izdelke na temo prijateljstva, s katerimi sodelujemo v 15. nagradnem Cici umetnije natečaju otroških likovnih del, ki ga razpisujeta revica Cicido in Otroški vrtec Ajdovščina. Otroci so v ta namen individualno izdelovali izdelke v različnih likovnih tehnikah. Nekaj otrok pa je s svojimi izdelki druge tematike sodelovalo v prav tako nagradnem podvigu likovnih del in sicer za Cicidojevo rubriko Cici nabiralnik. Nekaj posredovanih izdelkov bo objavljenih v novi februarski številki revije, ogledate pa si jih lahko na spletni strani omenjene revije.

Gibanja in umetnosti v tem mesecu ni manjkalo, manjkalo pa ni niti branja in pripovedovanja zgodb, prepevanja pesmi, rajanja in proste igre, ki si jo otroci v vrtcu najbolj želijo. Ob koncu meseca pa sta vzgojiteljici Vesna in Andreja M. za otroke pripravili še kratko lutkovno predstavo za otroke, s pomočjo katere smo obnovili še naše znanje o tem, kako pomembno je skrbeti za svoje zobe.

Otroci, ki v teh nepredvidljivih časih obiskujejo vrtec, se imajo lepo. Vsi skupaj pa upamo, da bomo v bolj prijetnih razmerah kaj kmalu lahko v naše igralnice povabili še vse ostale otroke, ki jih zelo pogrešamo in s katerimi si prav tako želimo preživeti lepe, brezskrben, navihane in igrive dopoldneve.

Zapisala: Nastja Kos

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost