Spoštovani starši,

žal vas moram ob začetku novega leta seznaniti s slabo novico. Občina oz. občinski svet je zavrnil naš predlog spremembe cen programov predšolske vzgoje. To bo imelo na vse nas negativne posledice.

Predlog za spremembo cene smo podali zaradi naraščajočih stroškov dela in drugače oblikovanih oddelkov od 1. 9. 2020 dalje. Po naši oceni, bomo imeli mesečno cca. 1.500 € primanjkljaja. Ker naš predlog ni bil potrjen, bomo morali varčevati na več področjih.

Od 1. 2. 2021 dalje, vrtec ne bo več zagotavljal plenic tudi za najmlajše. Prosimo, da plenice za svoje otroke prinašate s seboj. Vzgojiteljice vam bodo o tem podale dodatne informacije. Podobno imajo v številnih drugih vrtcih.

Poleg tega bomo primorani odpovedati različne dejavnosti, ki niso del osnovnega programa. V nekaj naslednjih mesecih teh dejavnosti zaradi epidemije in ukrepov tako ali tako ne bi mogli opravljati.

V tabeli vam podajam primerjavo med veljavnimi cenami in našim predlogom.

  Veljavne cene v EUR Predlagane cene v EUR
1. starostno obdobje 498,87 549,32
Kombiniran oddelek 414,04 411,78
2. starostno obdobje 366,65 372,60

Kot vidite v tabeli, bi se občutno podražil program 1. starostnega obdobja, rahlo znižala cena za kombiniran oddelek in rahlo zvišala cena za program 2. starostnega obdobja. Predlagan dvig cene programa 1. starostnega obdobja je posledica drugače oblikovanih oddelkov in s tem manjšega števila otrok v oddelku in povečanem strošku na posameznega otroka. Tako oblikovane oddelke je potrdil občinski svet.

Jože Tratar,
ravnatelj OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost