V mesecu oktobru je pri navihanih Zmajčkih prišlo do zamenjave – Damijana je namreč na daljši bolniški, skupino pa bo v tem času vodila vzgojiteljica Nastja.

V oktober smo zakorakali s projektom Teden otroka, katerega tema je bila »Odgovor je pogovor«. Je pa letošnje praznovanje potekalo nekoliko drugače od preteklih let, kljub temu pa smo otrokom pričarali nasmehe na obraze ter dejavnosti poskušali čim bolj približati brezskrbnemu rajanju, ki bi si ga otroci zapomnili.

Z otroki smo se pogovarjali o čustvih in svojih občutkih ter brali zgodbo S tačko v tački. Izdelali smo si svoje mobilne telefone iz kartona za pogovor ter izvedli video klic s skupino Medvedki – na ta način smo se družili virtualno in (v času širjenja nalezljive bolezni) na varen način, pogovarjali pa smo se o naših čustvih. Izvedli smo tudi igre zaupanja in sodelovanja ter igre vlog z reševanjem konfliktnih in problemskih situacijah. Otroci so imeli veliko proste igre v igralnici in na prostem ter rajanje ob glasbi.

V naslednjih tednih pa smo se posvetili projektu Varno v vrtec in šolo. Izdelali smo skupinski izdelek s katerim sodelujemo v nagradnem natečaju (izdelek naše skupne in ostalih vrtcev si lahko ogledate na FB strani Sobivanje), ter se pogovarjali o naši varnosti v prometu. V povezavi z omenjeno temo smo spoznavali prometne znaki ter jih pri matematični dejavnosti razvrščali v diagrame; ter prometne znake opazovali tudi v okolici vrtca. Obiskali smo šolsko knjižnico, prebirali zgodbe ter si izposodili knjige za domov. Gibali smo se na prostem, v šolski telovadnici, v večnamenskem prostoru pa smo s kolesi in poganjalci imeli poligon in štafetno igro s tekmovanjem.

Pred pričetkom jesenskih počitnic pa smo se pogovarjali o požarni varnosti in gasilcih, spoznali našo evakuacijsko pot ter evakuacijo znotraj skupine tudi izvedli.

Za nami je pester mesec – polen brezskrbne igre, smeha, rajanja, petja, gibanja ter branja oz. pripovedovanja zgodb za projekt Bralna značka – zato so počitnice več kot zaslužene. 😊

Vzgojiteljici Nastja in Andreja

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost