Že konec septembra smo dobili v skupino novo deklico, staro enajst mesecev, začetek oktobra pa smo končno dobili še enega dečka, ki je bil tudi star enajst mesecev. Sedaj manjka samo še en deček, ki bi se nam moral pridružiti sredi meseca, vendar ga ta mesec še ne bo. Upamo, da pride naslednji mesec tudi zadnji deček, saj je v naši skupini kar devet deklic in tri je fantki.

Prvi teden je bil teden otroka z temo ODGOVOR = POGOVOR. V skupini smo dali poudarek na pozdravljanje, kar smo utrjevali z gibalno igro Sedem ura že zvoni. Prebirali smo zgodbo Rok reče prosim in hvala ter ob različnih situacijah poudarjali, ponavljali in spodbujali otroke, da izgovarjajo ti besedi.

Otroci uživajo v telovadbi in gibanju, zato imamo vsak dan gibalno minuto, kjer so otroci posnemali najino gibanje. Večkrat smo izkoristili večnamenski prostor, ki je za otroke še posebno zanimiv zaradi velikosti in različnega telovadnega orodja, ki ga  med vadbenimi urami uporabljamo.

Ta mesec sva imeli temo Pikijev prvi sprehod in Pikijev sprehod skozi gozd. Cilj je bil navajanje otrok na hojo ob vrvici in spoznavanje bližnje okolice vrtca. Na začetku meseca še nismo mogli na sprehod zaradi uvajanje novinca. Smo pa kasneje izkoristili prelepe dni v oktobru in se podali na sprehode po Šentrupertu in v DEŽELO KOZOLCEV. Tu smo opazovali velik hrast, nabrali želode in liste. Vse smo potem opazovali v vrtcu, želodke pa smo posadili in sedaj čakamo, če bo iz zemlje kaj pokukalo.

Veliko smo tudi ustvarjali, z šopom vatiranih paličic smo naredili pisane listke drevesu, na velike liste so otroci narisali žile, liste smo nato uporabili za dekoracijo igralnice.  Velik hrastov list smo odtisnili z plodom platane, na želod pa smo nalepili krogce in pobarvali kapico z voščenko.

Med ustvarjanjem pa smo razvrščali liste različnih barv v jajčno embalažo, starejši so razvrščali že po barvi, mlajši pa so listke le vtikali v luknjice.

Tudi ta mesec smo praznovali dva rojstna dneva, kjer smo prepevali, rajali in ustvarili sliko, ki jo je otrok za spomin odnesel domov. Za darilo pa sta dobila didaktično igro, kjer otrok razvršča po barvi ali pa se igra igro kot spomin.

Zaradi izrednih razmer smo v času počitnic delno zaprli vrtec, tako so ga obiskovali le tisti otroci, katerih starši niso našli drugega varstva, ali pa sta oba polno zaposlena.

Vsem želiva obilo zdravja in da se kmalu vrnemo nazaj v ustaljene tirnice.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost