Vlada RS je zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi v četrtek, 22. 10. 2020 sprejela odločitev o novih, še strožjih ukrepih za zajezitev širjenja okužb s Covid-19. Med drugim je sprejeta odločitev, da se vzgojno-izobraževalni zavodi s ponedeljkom, 26. 10. 2020 zaprejo, predvidoma za en teden.

Za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo, lahko župani sprejmejo sklep, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok.

Župan bo sklep o delovanju vrtca sprejel na podlagi izkazanih potreb po nujnem varstvu. Nujno varstvo bo organizirano za otroke staršev, ki delajo pri delodajalcih, ki opravljajo dela, ki so pomembna za delovanje družbe in države (kot npr. zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji ter v službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva…), kar je upoštevano tudi pri ukrepih Vlade RS, kot dovoljeno odstopanje od splošnih omejitev zbiranja in gibanja ljudi ter opravljanja posameznih dejavnosti.

V času zaprtja vrtcev bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost