Pa se je začelo. Zmajčki smo iz vrtca poleteli v šolo in se začeli pripravljati na vstop v prvi razred. Najprej smo podrobno raziskali igralnico in vse igrače ter jih tudi preizkusili. Da ne bi pozabili na vrtec pa se vsak četrtek odpravimo v večnamenski prostor in se preizkusimo v telovadbi. Ker se zmajčki pripravljamo na vstop v šolo smo že spoznali prvo črko imena, poiskali ogromno besed na vse črke ter naredili trganko svoje prve.

Lepega septembrskega dne smo se odpravili v gozd kjer smo telovadili, ga raziskali, skuhali polžjo juho, našli gozdni tobogan, trampolin in gugalnico, naredili gozdno hiško in razvrščali palice po velikosti. Poiskali smo tudi hrast in njegove liste ter naredili presenečenje za gozdne palčke, hrastovo mandalo. Preizkusili smo so se tudi v labirintu, beri tek skozi koruzo.

In že je prišel čas praznovanja 1. jesenskega dne. Z otroki smo naredili čudovito jesensko dekoracijo, ki krasi vhodna vrata vrtca. Nato pa so vsi naredili praskanko jesenskega listja ter njegov obris.

Praznovali pa smo tudi 5. zmajčkov rojstni dan, naše zmajčice  Pije.

Vsi se že veselimo kaj nam prinesejo naslednji jesenski dnevi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost