V našo skupino so se združili otroci iz dveh preteklih skupin, prišla pa je tudi novinka, ki je sicer že obiskovala vrtec drugje. Otroci so se med seboj bolj kot ne, poznali in tudi novinko so v svojo družbo sprejeli brez težav.
V tem mesecu smo veliko časa namenili prepoznavanju in poimenovanju otrok. Igrali smo se različne socialne igre, Čigav je copatek?, Koga ni?, ter na ta način otroke spodbujale, da so prepoznali in poimenovali otroka.
Ker smo v letošnjem letu vključeni v projekt, Gozdni vrtec, smo vsak teden odšli v gozd, kjer smo najprej pozdravili gozd, se razgibali nato pa v njem raziskovali, preizkušali ter utrjevali gibalne sposobnosti in se spoprijemali z naravnimi ovirami.
Otroci so v gozdu barvali z naravnimi barvami, listi, storž, zemlja, vleki velike in majhne veje na kup, iskali liste, ob zgodbici Zrcalo smo spoznali gozdne živali nato pa so tudi sami s pomočjo ogledala raziskovali po gozdu. Spoznali so gozdno milo, praprot, ter gozdno vrv, bršljan. Otroci v gozdu zelo uživajo.
V tem mesecu smo praznovali tudi že 5 rojstnih dni. Naša praznovanja so sedaj malo drugačna in otroci pri tem zelo uživajo.
Ob slikah se pogovarjamo o otroku od takrat, ko sta se mami in oči spoznala, do njegovega rojstnega dne. Slike nalepimo na plakat, ki ga otrok nato dobi domov. Otroku zapojemo prav posebno pesmico, za vsako leto posebej. Na koncu pa še klasično Vse najboljše. Otrok piha svečke in se skupaj fotografirajo. Dobi pa tudi darilo, igro Domino.
Sicer pa so otroci zelo veseli kadar gremo na sprehod. V začetku meseca smo veliko hodili po bližnjih travnikih in poljih. Sedaj pa v Škrljevski gozd in v okolici Šentruperta.
Z otroki imamo ob sredah gibalno uro, kjer jim pripraviva različne poligone preko katerih utrjujejo svoje gibalne sposobnosti in spretnosti.
Ker vemo, da je gibanje zelo pomembno se tudi vsak dan pri jutranjem krogu s pomočjo kocke razgibamo, otroci pri tem uživajo in lepo sodelujejo.
Otroke navajamo na primerno vedenje v igralnici, ne norimo, tečemo, kričimo, ter drug do drugega, ne porivamo, tepemo … Z otroki se ob neprimernem vedenju vedno pogovorimo.
Sicer pa so otroci vedoželjni, zgovorni in karakterno močni.
Čaka nas zelo zanimivo leto, polno novih dogodivščin.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost