September smo začeli z uvajanjem šestih novincev, trije otroci so vrtec obiskovali že prejšnje leto in so se hitro navadili na naju in novo igralnico. Konec meseca pa je prišla še ena novinka, tako, da je v skupini  deset otrok.

Uvajanje novincev je potekalo brez večjih težav, saj so se starši držali najinih napotkov med uvajanjem. Tretji teden so otroci že brez joka preživeli ves dopoldne se igrali z različnimi igračami. Ustvarjali so s prstnimi barvami in potiskali Pikija, ki krasi našo garderobo. Presenetili so me, saj so vsi, sede na blazini z zanimanjem poslušali zgodbi »Pozdravljen,  Piki in Piki, kje si?« Na obisk je prišla lutka Piki, ki nam je zapela pesmice o Pikiju, Kuža pazi in Dva psa, nato pa nas je povabila, da smo se ji pridružili pri igri skrivalnice, ki je njegova najljubša igra. Piki se je skril v igralnici, otroci pa so ga iskali. To igro smo morali večkrat ponoviti, saj so uživali v iskanju lutke, s katero so se nato tudi igrali.

Vsak ponedeljek je rezerviran za vadbeno uro v večnamenskem prostoru. Tam  uporabljamo različno telovadno orodje za gibanje. Najraje plezajo po blazinah, kotalijo različne žoge, obroče, se plazijo po tunelu. Izdelale sva igro, kjer »hranijo« Pikija s kostmi. V škatlo, ki je kot kuža Piki-lutka, otroci nosijo kosti. Konec meseca pa smo odšli na prvi sprehod v okolici vrtca, kjer sva navajali otroke na hojo in držanje vrvice.

Praznovali smo že dva rojstna dneva, kjer smo prepevali, rajali in ustvarili sliko, ki jo je otrok za spomin odnesel domov. Za darilo pa sta dobila didaktično igro, kjer otrok razvršča po barvi ali pa se igra igro kot spomin.

Prvi jesenski dan smo namenili ustvarjanju. Naredili smo dva drevesa na plakatu, na prvega smo lepili listke, na drugega pa smo listke pobarvali s tempera barvami.

Ker smo Pikiji, pa nas je obiskal tudi kuža Oli. Otroci so brez strahu prišli do njega in ga pobožali po njegovem mehkem kožuščku.

Mesec je minil, mi pa se že veselimo novih izzivov in še dveh otrok, ki se nam bosta kmalu pridružila.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost