V skupino LADJICE je s septembrom vstopilo 7 otrok. 2 otroka sta prej že obiskovala vrtec, 5 pa jih je prišlo na novo. Ob koncu meseca pa se nam je pridružila še ena deklica. Tako je trenutno 8 otrok. Kot že rečeno bo do konca leta skupina napolnila 12 otrok.

Otroci so zelo pogumni, raziskujejo novo okolje in se navajajo na dnevno rutino v vrtcu. V mesecu septembru je bil glavni cilj skupine, da se otroci navadijo na rutino v vrtcu, spoznajo prostor, igrače v igralnici ter se čim bolje počutijo v skupini. S pomočnico sva jih animirali z otroškimi pesmimi, bibarijam ter gibanjem na terasi, travniku ter v večnamenskem prostoru.

V mesecu septembru smo veliko časa namenili prosti igri, nekaj pa smo se tudi že umetnostno izražali. Otroci so spoznali barvice, pobarvali ladjico ter ribico, s pomočjo tempera barv pobarvali morje ter ladjo, ki je plula po njem. Ob koncu mesece pa izdelali tudi izdelek za 1. jesenski dan (lepljenje na podlago – ježek), katerega si lahko ogledate v večnamenskem prostoru. S tem smo nekako že vstopili v oktobrsko temo, kjer bomo dali poudarek jesenskim pridelkom, po zgodbi Razbita buča.

Ob praznovanju prvega jesenskega dne, so otroci prinesli v vrtec različne plodove, pridelke,.. katere so čutno zaznavali (ruženje koruze, luščenje fižola, jesensko listje, storži, lešniki,..). Vse skupaj smo pospravili v našo jesensko košaro, katero imajo otroci na voljo vsak dan, da jo čutno zaznavajo.

Skupaj z otroki smo tudi z različnimi plodovi, snovmi, napolnili balone, s pomočjo katerih otroci razvijajo tipno zaznavanje ter naredili ropotuljice s katerimi razvijajo slušno zaznavanje.

Proti koncu  meseca so otroci osvojili že dnevno rutino. Prav tako nam je uspelo tudi prebrati že kakšno zgodbo. Pri branju zgodbe smo jih motivirale z različnimi jesenskimi plodovi, malimi glasbenimi inštrumenti ter ročnimi lutkami.

Mesec v skupini je minil na velikem napredku otrok. Otroci so začeli kazati dobro počutje s smehom, dobro voljo, zanimanjem za igro, hranjenjem z nekoliko pomoči odrasle osebe in daljšim spanjem.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost