Prvega septembra smo zakorakali skozi vrtčevska vrata – nekateri prvič, spet drugi po dolgem poletnem oddihu – in se ob igri veselili vsega lepega kar nas čaka v tem novem letu. Postali smo Palčki, vsi navihani in razigrani, pripravljeni za nove dogodivščine in podvige.

Prve dni bivanja v vrtcu smo večino časa namenili prosti igri, spoznavanju novih vzgojiteljic in igralnice, pa tudi spoznavanju novih prijateljev. Pogovarjali smo se o palčkih, brali zgodbe o njih in tako spoznali, da na svetu obstajajo prijazni pa tudi navihani in zlobni palčki. Veliko časa smo preživeli v naravi – na prostem in v gozdu, kjer smo opazovali spreminjajočo se naravo v nov letni čas in jesen praznično sprejeli med nas. V gozdu smo se gibali in premagovali naravne ovire, poslušali zvoke ter opazovali male prebivalce gozdnih tal. Gozd je postal naša druga igralnica, v katerem smo se igrali, se učili in zabavali in tako bo ostalo skozi celo leto. Prepevali in učili smo se novih pesmi o palčkih in o jeseni, izdelovali smo dekoracijo za okrasitev večnamenskega prostora, poslikali okna v naši igralnici in tako jesen pričarali tudi v igralnici. Zadnje dni meseca pa smo spoznavali ptice selivke ter se igrali razne gibalne igre.

Prvi skupni mesec smo preživeli zelo lepo – igrivo in nasmejani – in želimo si, da bi takšno vzdušje trajalo skozi vse leto.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost