V mesecu februarju smo spoznavali življenjepis Franceta Prešerna, spoznali kontinent Afrike ter državo Dominikansko republiko, pustno rajali ter slikali za likovni natečaj Naravne in druge nesreče ter Spodbujajmo prijateljstvo.

Likovnega natečaja smo se lotili s pogovorom ter nadaljevali s slikanjem in kolaž tehniko. Poplave smo slikali s tempera barvami, prijateljstvo pa smo narisali sebe ter v svoje srce napisali kaj je prijateljstvo.

Mesečno temo smo nadaljevali s spoznavanjem največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Izdelali smo plakat, risali simetrijo njegovega portreta ter na narisali s svinčnikom. Poslušali smo tudi nekaj njegovih pesmi ter se gibali na klasično glasbo.

Nato pa smo začeli spoznavati svet. Otrokom sem predstavila planete v vesolju ter jih tudi poimenovala. Nato pa smo se približali Zemlji in jo razdelili na kontinente. Le-te smo tudi poimenovali ter spoznali kontinent Afriko. Otroci so imeli na voljo za razlikovat 5 različnih zastav, katere so tudi narisali. Nato smo spoznali afriške obraze in jih preko slikanja uprizorili, maske in izdelali iz kolaž papirja afriške živali. Nato smo plesali na afriški ples in si ogledali tudi afriške posnetke iz Kenije, Mavretanije, Senegala in Maroka. En teden pa smo posvetili spoznavanju Dominikanske republike. Spoznali smo državo, kontinent, nekaj španskih izrazov, njihovo hrano, ples in kako živijo. V skupino smo povabili Mikaelovo mamico, ki prihaja iz Dominikanske republike in nam je z veseljem povedala vse informacije kako živijo v Dominikanski republiki. Otroci smo imeli možnost spoznati njihov jezik, nekaj izrazov za barve in se predstaviti v španščini.

V času počitnic pa smo praznovali tudi pust. V vrtcu smo izvedli pustno povorko po Šentrupertu in šoli ter imeli v večnamenskem prostoru rajanje.  V času počitnic so bile skupine združene, v vrtcu pa je potekalo le varstvo.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost