Mesec januar je bil namenjen okrasitvi igralnice z zimskimi motivi, obogaten s projektom Pasavček ter družabnimi igrami.

Že na začetku januarja nas je obiskala medicinska sestra, ki je otrokom predstavila človeško telo ter kako deluje. Z otroki se je pogovarjala, jim kazala različne fotografije ter skupaj so rešili delovni list. Srečanje se je nadaljevalo z obiskom zobozdravstvene sestre, ki je otrokom razložila kako se pravilno umivajo zobje, kakšne zobne ščetke potrebujemo, kako se imenujejo posamezni zobje in kakšna je njihova funkcija. Zobe so otroci tudi risali in barvali ter na koncu dobili zobne karte kot družabno igro.

Januar smo nato nadaljevali s projektom Pasavček. Z otroki smo beležili ali so bili privezani z varnostnim pasom na poti v vrtec in nazaj, risali smo Pasavčka, ga pobarvali po navodilih ter narisali velikega in ga pobarvali z voščenkami. Naučili smo se tudi pesem Pasavček je moj prijatelj in se igrali družabno igro Pasavček gre v šolo. Vsak otrok je tudi domov odnesel maskoto Pasavčka ter ga naslednji dan prinesel nazaj. Na koncu smo podelili priznanja, urnike ter knjižno kazalo.

Ker nam je januar prinesel veliko sončnega vremena, smo odšli tudi na daljši pohod za projekt Mali sonček. V telovadnici pa smo izvajali štafetne igre z žogo.

Igralnico smo okrasili z zimskimi motivi, tako da so otroci na njih risali grafomotorične vaje ter snežinko, rokavičko ali kapo istrigli s škarjami. Na oknih in v garderobi smo iztrigli belo snežno mesto. Otroci so s svinčnikom narisali smreke, hiše in snežinke ter jih iztrigli in nalepili.

V času, ko nismo ustvarjali, se igrali s športnimi rekviziti, pa smo čas namenili druženju z družabnimi igrami. Otroci so imeli možnost, da so od doma prinesli svoje družabne igrače ter se s svojimi prijatelji igrali. Poudarek je bil na igrah Črni Peter, Spomin, Enka, sestavljanke, Človek ne jezi se, Šah… Z igrami so si otroci krepili prijateljske vezi ter se medsebojnega sodelovanja.

Praznovali pa smo tudi rojstni dan Roka Odlazka, ki je upihnil 6 svečk. Skupaj smo mu zapeli pesmice, zaplesali in mu narisali risbice.

Konec meseca januarja pa so prišli v vrtec na pohod virusi in bacili, zato je bilo v vrtcu zmanjšano število otrok, posledično pa so se skupine združevale.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost