Januar smo začeli s spoznavanjem poklicev. V prvih dveh tednih sta nas obiskali medicinska sestra Karin in zobna asistentka Katarina. Medicinska sestra nam je predstavila, kako je zgrajeno naše telo in katere pripomočke uporablja zdravnik na pregledu. Zobna asistentka Katarina pa nam je predstavila, kako poskrbimo za zdrave zobe. Dva tedna smo posvetili predvsem igri s pripomočki, ki jih uporablja zdravnik. Naučili smo se tudi oskrbeti rane, zlome in zvine.

Spoznavali smo tudi poklic kmeta. Obiskali smo kmetijo pri Lamovškovih, kjer smo imeli možnost nahraniti krave in bike. Videli smo tudi, koliko živali živi na kmetiji, najbolj zanimivi pa so bili seveda traktorji in vsi njegovi priključki. Teden je potekal v znamenju kmetije, zato smo tudi v igralnici imeli kmetijo iz kock in njivo, kjer so se otroci preizkušali v vlogi kmeta.

Obiskala sta nas tudi frizerja Bernarda in Staš in nam predstavila poklic frizerja. Nato sta vsem otrokom naredila frizure in jim pobarvala lase v vseh čarobnih barvah.

Zadnji teden spoznavanja poklicev pa smo se posvetili poklicu slikarja. Življenje slikarja nam je predstavila slikarka in vzgojiteljica Damijana Bijek. Spoznali smo kje slika, katere pripomočke za slikanje uporablja, kaj slika in še in še. Ob naši prisotnosti nam je naslikala abstraktno drevo, ki smo ga poimenovali Drevo lizik. Kasneje pa so se tudi otroci preizkusili v vlogi slikarjev in ustvarjali abstraktne slike.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost