Mesec december je bil prazničen. Začeli smo ga s prazničnimi delavnici, kjer smo izdelovali male instrumente, kraguljčke in ropotuljice.

Nadaljevali smo v prazničnem vzdušju. Skozi knjigo Medo Jaka praznuje božič, smo spoznali  praznično dogajanje. Okraševali smo smrekico iz filca in izdelovali novoletne smrečice. Smrečice so pobarvali z vodenimi barvicami ter nato s prstnimi barvami naredili okraske. Ter novoletne lučke, ki so jih ravno tako pobarvali s temperami barvami.

Igrali smo na male instrumente in peli zimsko praznične pesmi.

Izdelovali smo tudi voščilnice. Otroci so barvali s tempera barvo ter lepili krogce na smrekico, ki je krasila naše voščilnice. Razdelili smo jih po skupinah ter delavcem šole, ki skrbijo da nismo lačni, smo na čistem, nam delajo družbo ter omogočajo razne pripomočke.

Praznovali smo tudi 1. zimski dan. Strokovne delavke so pripravile lutkovno predstavo z naslovom, Kako so živali iskale obleke pri babici Zimi.

Ker smo v natečaju, z video spotom na pesem Pikapolonica, zbrali dovolj glasov, so nas obiskali, člana skupine Poskočni muzikanti, Dejan in Jože ter maskota pikapolonica in nam tako popestrili dopoldne.

Imeli smo tudi gledališko predstavo z naslovom, Ko škratki nimajo časa ter obisk dedka Mraza.

Konec meseca smo imeli skupno druženje in rajanje z vsemi otroki vrtca.

Z otroki smo se odpravili tudi na prvi krajši sprehod okoli vrtca in šole.

Pri otrocih se opazi, da so od začetka leta do sedaj zelo napredovali, na vseh področjih.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost