December, mesec ko se prižgejo praznične luči, iz kuhinj zadiši vonj po jabolkih in cimetu, mesec ko nas obiščejo kar trije dobri možje in nam nanesejo kup daril.

Pri muckah smo si december obarvali z mesečno temo, kjer smo spoznavali poklic frizerja, glasbenika in kuharja. Na pomoč nam je priskočil Erikov očka in nam v vrtec pripeljal kar pravi ansambel. S prijateljem Alešem sta nam zaigrala na harmoniko in kitaro ter nam pripravila pravo veselico. V sklopu nagradnega natečaja prodajalne Pikapolonica smo osvojili nagrado obisk Poskočnih muzikantov. 16. decembra sta nas obiskala dva člana Poskočnih muzikantov, Dejan in Jože, zaigrala in zapela sta z nami nekaj njihovih pesmi, poleg njiju pa je prišla tudi maskota Pikapolonica.

December nam je poleg prazničnega vzdušja v skupino pripeljal tudi veliko bolezni, kar je pripeljalo k temu, da smo se veliko združevali in družili z ostalimi skupinami v vrtcu, zato so bile tudi naše dejavnosti temu prilagojene.

Ogledali smo si predstavo Maja in novoletna darila v izvedbi gledališča Maja in pravljica, poleg pa nas je obiskal tudi dedek Mraz in nam prinesel darila.

V sklopu praznovanj letnih časov smo v decembru dočakali tudi prvi zimski dan, ki pa nam ni še prinesel snega. Vzgojiteljice so otrokom pripravile lutkovno predstavo Babica Zima.

Sodelovali smo tudi v nagradnem natečaju trgovine Hofer Nasmeškotek in ustvarili svoje nasmeškotke.

Letošnje praznične počitnice so trajala kar dolgo, zato je bil naš december v vrtcu zelo kratek.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost