Mesec november je minil v znamenju prebolevanja vodenih koz, praznovanju rojstnih dni in bazarja, risanju, branju in pogovoru ob pravljici Polomljena kočija ter obiskom knjižnice Pavla Golia.

Po krompirjevih počitnicah, smo pričeli s prebiranjem pravljice Polomljena kočija. Otroci so pravljico poslušali po odlomkih, se o temi pogovorili ter besedilo poskušali upodobiti v likovni podobi. Na koncu smo risbe sestavili v skupno zgodbo in jo predstavili preko Kamišibaja. Likovne ilustracije smo poslali v Ljubljano, kjer so bile razstavljene v Ljubljani na Komisiji za preprečevanje korupcije.

Ob dnevu splošnih knjižnic smo obiskali knjižnico Pavla Golie, kjer so nam knjižničarke odigrale preko Kamišibaja pravljico Kužek Piko.

Začetek novembra je bil tudi namenjen pripravi in učenju pesmic za bazar. Vendar pa nas je presenetila nalezljiva bolezen Vodene koze, kjer je večinoma otrok zbolelo. Zato smo tudi morali naš nastop na bazarju odpovedati. Ko otrok ni bilo v vrtcu, smo bili združeni s skupino Lizik, zato je bila tudi mesečna tema neizvedena.

November ni minil brez praznovanja rojstnega dne Taje Pivec. Upihnila je 5. svečko. Tudi njej smo čestitali, ji zapeli pesmice ter z njo zarajali.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost