Zadnji mesec v letu smo zaključili z božičnim koledarjem, kjer smo vsak dan odpirali bunkice na novoletni smrečici. V vsaki bunkici nas je pričakalo novo sporočilo, misel in dejavnost, ki smo jo tisti dan opravili.

Praznike pa smo pričeli s povabilom skupine Lizik, da pridejo v skupino Žabic, kjer smo imeli kino z novoletno vsebino. Ogledali smo si snežno kraljico, pripravili prostor ter goste pogostili s sokom in piškoti. Pri pripravi so sodelovali vsi otroci.

Naslednji dan smo odšli v knjižnico, kjer so nam knjižničarke prebrale pravljice Najlepše darilo. Pogovorili pa smo se tudi o obdarovanju ter praznovanju prihajajočih praznikov.

V igralnici smo izdelali novoletne okraske za smrečico ter izdelali voščilnice. Izdelava voščilnic je sovpadala s praznovanjem rojstnega dne Žane Ajdišek. V vrtec je prinesla različen likovni material za izdelavo voščilnic. Risali pa smo tudi svoje prijatelje pri igri ter izdelke poslali na likovni natečaj Igraj se z mano.

V decembru je pedagoško prakso v skupini izvedla Sonja Jaki, kjer je z otroki raziskovala kozolce, jih sestavljala, obiskali pa smo tudi kmetijo Jaki. Opazovali smo kmetijske stroje, živali, jih hranili, pometali in se na koncu posladkali s čajem in rogljičkom.

December je namenjen tudi ogledu gledališke predstave v Ljubljani. Ogledali smo si Medved in Mali ter se sprehodili pro praznični Ljubljani.

Obiskal nas je Dejan iz skupine Poskočni muzikanti. Z njim smo zapeli pesmi, zaplesali Pika-pokin ples ter rajali v večnamenskem prostoru.

December brez obiska dedka Mraza tudi ne gre. Njegov pomočnik palček nam je priredil plesno-gibalno predstavo, na koncu pa nas je obiskal še stari mož. Prinesel nam je darila, s katerimi smo se preostanek dneva igrali v igralnici.

V decembru sta praznovala tudi Lex Andrelič, Sara Štrus in Žan Banič. Vsem trem smo zapeli pesmice, z njimi plesali ter dan namenili njihovim željam.

Da smo praznične dni popestrili tudi starejšim ljudem v kraju, smo jih obiskali. Zapeli smo jim pesmice ter jim voščili vse dobro v novem letu.

Zaključek decembra pa smo zaključili s pripravo na skupno praznično kosilo in plesom. Izdelali smo si praznične pogrinjke, otroci so od doma prinesli kozarce ter praznične prtičke. Mizo smo pogrnili s prazničnim prtom, okrasili z namizno dekoracijo in svečkami. Otrokom sva s pomočnico zaigrali 2 dobri vili, ki sta otroke postregli pri praznični mizi. Nazdravili smo še z jabolčnim vinom in si zaželeli vesele božične in novoletne praznike.

Ostale dni so bili otroci združeni, saj so nastopile počitnice in je v vrtcu potekalo le varstvo.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost