Vstop v praznični december so nam pričarale Žabice, ki so nas povabile na kino predstavo. Obiskali smo tudi Knjižnico Pavla Golie v Šentrupertu, kjer smo poslušali pravljice o zimi, darilih in praznikih. Okrasili smo igralnico in postavili smrečico, kamor nam je dedek Mraz prinesel darila. V vrtcu smo si ogledali predstavo Novoletno darilo v izvedbi Maje Kokol. Nepozabna izkušnja je bila nedvomno vožnjo z avtobusom do Ljubljane, kjer smo si v Lutkovnem gledališču Ljubljana ogledali lutkovno predstavo Medved in mali. Po lutkovni predstavi smo se sprehodili skozi čarobno okrašeno Ljubljano.

Ker v prazničnem decembru vse lepo diši, smo tudi mi spekli slastne piškote, ki smo jih zmazali na popoldanskem pohodu s starši. Pred vrtcem smo si oblekli odsevne jopiče, prižgali svetilke in se odpravili mimo Škrljevega do gostilne Možina, kjer so nas postregli s toplim čajem. Na poti nazaj do vrtca, pa so nas presenetile prve snežinke.

Ker smo sodelovali na natečaju Velika poskočna turneja, so nas obiskali Poskočni muzikanti in maskota pikapolonice. Dopoldne smo preživeli ob petju in plesanju.

Konec meseca so nam vzgojiteljice pripravile lutkovno predstavo Babica zima s katero smo vstopili v zimski čas.

Naj vam novo leto prinese veliko sreče, zdravja, veselja in čarobnosti!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost