V mesecu septembru smo začeli z učenjem plesne koreografije na pesem Pikapolonica. Z vajo plesne koreografije smo nadaljevali tudi v mesecu oktobru. Koreografijo smo posneli in s posnetkom sodelovali v nagradnem natečaju. Z vašo pomočjo smo si prislužili obisk Poskočnih muzikantov ter Pikapolonice. Za to se vam najlepše zahvaljujemo!

V začetku meseca oktobra smo praznovali Teden otroka. V ponedeljek smo poslušali pravljico  v treh različnih jezikih, ki so nam jo prebrale tri mamice – v španskem, bosanskem in slovenskem jeziku. V torek smo se na vrtčevskem igrišču igrali na napihljivih igralih, popoldne pa smo se medgeneracijsko družili na kostanjevem pikniku. V sredo smo se podali v gozd, kjer so otroci iskali dele sestavljank in skriti zaklad. V četrtek so se otroci igrali z domačimi igračami in spoznavali stare rajalne igre. V petek pa smo si ogledali  otroško predstavo Pika potuje po svetu.

V letošnjem šolskem letu smo se pridružili državnemu projektu gibanja in mu en teden v oktobru intenzivno namenili pozornost. V ponedeljek nas je obiskala plesna šola iz Novega mesta, v torek baletna učiteljica, v sredo smo se s starimi starši podali na pohod. V četrtek nas je obiskal Jakobov očka in nam pokazal kolesarsko opremo in akrobacije s kolesom, nato so se otroci vozili s kolesi, ki so jih pripeljali od doma. V petek smo se odpeljali na Mirno, kjer smo najprej aktivno prehodili del trim steze, nato pa smo si ogledali trening smučarskih skakalcev. Po koncu treninga so se lahko tudi otroci na smučeh zapeljali po doskočni klančini.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost