November je bil v naši skupini mesec spoznavanja vremena. Slikanica Pod medvedovim dežnikom (S. Makarovič) nas je popeljala v deževno vreme. Izdelovali smo dežnike in spoznavali živali, ki jih je medved sprejel pod svoj dežnik. Ob pripovedovanju pravljice smo tudi igrali na Orffove inštrumente in imeli pravo glasbeno pravljico. Ker pa nam je bilo novembrsko vreme naklonjeno za spoznavanje deževnega vremena, smo se v gumijastih škornjih podali na sprehod po travnikih. To je bilo pravo doživetje – luž in blata ni manjkalo. Pogovarjali smo se tudi o mavrici, kako nastane in kakšne barve je.

Slikanica Pikijev vetrovni dan (E. Hill) nas je popeljala v vetrovno vreme. Izrezali in polepili smo zmaje, prav takšne, kakršnega je imel Piki, ki mu ga je veter odnesel na drevo.

Zadnji teden smo namenili predvsem pripravam na bazar. Da smo si pričarali zimsko vzdušje, smo sami izdelali plastelin, ga pobarvali in delali snežake.

Recept za plastelin

Potrebujemo:

  • 1 skodelica moke
  • ½ skodelice fino mlete soli
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 skodelica vrele vode
  • Jedilna barva (bleščice)

V posodo stresemo vse sestavine in zgnetemo maso. Dodamo še malo moke, da se zmes ne prijema prstov. Po želji dodamo tudi barvo ali bleščice. Plastelin shranjujemo v zaprti posodi.

 

V mesecu novembru smo imeli tudi medeni zajtrk. V vrtcu nas je obiskal čebelar in nam predstavil delo čebel. Nato pa je sledil zajtrk z medom, domačim maslom, mlekom in jabolk

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost