Pa je minil že drugi mesec kar smo skupaj v skupini Pikapolonice. Pikapolonico in hrošča smo nekoliko opustili ter se osredotočili na POLŽA in KRTA. Otroci res komaj čakajo, da se pogovarjamo o živalih, ki jih imajo na znaku. Že prvi teden smo se odpravili na sprehod, ter iskali polža na travniku. Ogledali smo si zgradbo polža ter večkrat prebrali zgodbo »Polžka Blažka«, avtorja A. Krings, katero so osvojili ter tudi obnavljali ob slikah. Polža smo gostili tudi v igralnici. Otroci so skrbeli zanj, ga hranili, pazili, da nam ni ušel,.. Po enem dnevu pa smo ga skupaj odnesli tudi nazaj na travnik. Na travniku smo si ogledali tudi krtino, skozi knjige pa še bolj podrobno proučili bivališča obeh živali. Med sabo smo ju tudi primerjali ter se umetniško izražali (izdelali polžka iz das mase, spekli polžke iz listnatega testa, ter se z njimi posladkali, naredili izdelke – trganka in lepljenka, delali vaje – risanje po črti, barvanje, rezanje ter pravilno držanje škarij itd.

V tem mesecu smo obeležili tudi teden otroka, skozi katerega so potekale različne dejavnosti, kot ste bili že seznanjeni po mailu in po slikah, ki so bile obešene v večnamenskem prostoru. Otroci so v tem tednu res uživali, kajti v ospredju je bila njihova osnovna pravica  – IGRA.

Glede na to, da je mesec oktober, mesec požarne varnosti, smo si skupaj z otroki ogledali tudi policijsko vozilo, opremo ter obiskali gasilski dom v Šentrupertu, kjer so otroci ravno tako spoznali opremo, videli vozilo, ter pošpricali z vodo, kot čisto ta pravi gasilci.

V skupini še vedno veliko delamo na olikanem vedenju, poudarjamo čarobne besede (hvala, prosim,..), skrbimo za red v igralnici. Uvedli smo tudi dežurna otroka, ki pomagata pri razdelitvi obroka.

Poudarek dajemo tudi na negi, umivanju rok, prav tako pa tudi vsakodnevno dajanje na kahlice tistih otrok, ki so še v pleničkah.

V naslednjem mesecu pa nas čakajo že dejavnosti o novih dveh travniških živalih. Katera je prva lahko ugotovite s pomočjo spodnje uganke.

Črtasta srajčka

in drobcena krila –

v lonček iz voska

bo med natočila.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost