V začetku meseca septembra smo se posvetili imenu naše skupine lizike. Prebrali smo slikanico  Kje rastejo bonboni in nato s pomočjo njih izdelali lizike. Lizike smo barvali tudi z barvicami  in slikali z voščenkami. Naredili smo deželo lizik.  Naučili smo se pesmico o lizikah.  Oblikovali smo nekaj novih pravil naše igralnice. Dve pravili smo napisali in ju nalepili na steno igralnice. Sledilo je branje pravljice Zlati kamenčki in učenje pesmice iz pravljice.

Nato smo nadaljevali z učenjem in utrjevanjem barv. Za začetek smo se s pomočjo zgodbice igrali igro z barvnimi hiškami. Sledilo je mešanje barv in odtiskovanje listov na okna. Spoznali smo vse tri osnovne barve in spoznali dve barvi, ki sta nastali s pomočjo mešanja.

Vsak petek  imamo v večnamenskem prostoru gibalno dopoldne. V njem izvajamo gibalne vaje in igre.  V tem mesecu so igre temeljile na barvah. Naredili smo tudi barvni poligon, ki je temeljil na plazenju in plezanju. Opravili smo prvi  pohod za mali sonček.

Praznovali smo prvi jesenski dan, tako da smo si v večnamenskem prostoru ogledali predstavo z naslovom »Gugalnica za vse«. Po tem smo zapeli še nekaj jesenskih pesmi in nadaljevali igro po igralnicah.  Praznovali smo tudi rojstni dan ob katerem smo se fotografirali, peli pesmice in pihali svečke na torti.

Prijavili smo se na nagradni natečaj , ki ga razpisujeta trgovina Pikapolonica in Poskočni muzikanti, zato smo se v predhodnem tednu naučili ples na pesem Pika Poka.

 

Za nami je pester in zanimiv uvajalni mesec, pred nami pa so že novi izzivi J

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
Dostopnost