Marec se je začel s pismom, ki nam ga je poslal znanstvenik Znanko. To je gospod, ki ima ogromno poskusov v mezincu, zato nam je vsak teden poslal pismo presenečenja, preko katerega nas je naučil česa novega. Delali smo milne mehurčke, jih pihali in se ob tem neizmerno zabavali. Naučil nas je izdelave kinestetičnega peska, izdelavo slanega testa in še in še. Najbolj zanimiv pa je bil skoraj pravi vulkan, ki bruha lavo.

V Mokronogu smo si na Območnem srečanju gledaliških skupin ogledali predstavi Lisica in murenček pri mravljah, ter Maček Muri. Prvo predstavo so igrali najstarejši otroci iz našega vrtca, zato je bilo še toliko bolj zanimivo.

Sodelovali smo v nagradnem natečaju Modro srce in se ob tej priložnosti pogovarjali, kako pomagati drugim.

Nismo pozabili niti na Gregorjevo, zato smo iz naravnih materialov izdelali ladjice – gregorčke, jih spustili v vodo in si ob tem nekaj zaželeli.

Prvi pomladni dan smo praznovali v naravi, tako da smo se peš odpravili proti Prelesju, čez Vrh in nazaj. Dan je bil res pomladen, saj so nas celo pot spremljali sončni žarki, žvrgolenje ptic in pisani cvetovi.

Obiskali smo Knjižnico Pavla Golie, kjer smo spoznavali značilnosti narave spomladi preko fotografij, knjižničarka pa nam je prebrala kar 4 zgodbice.

Za starše smo v popoldanskem času pripravili igre brez meja. Ker je bil materinski dan, smo izkoristili priložnost, ter mamice presenetili s petjem pesmic in majhno pozornostjo. Ob koncu srečanja pa smo energijo ponovno dobili ob slastnih vafljih.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest