Na polju rožice cveto,

na drevju pa ptički pojo,

z neba nam sveti sonček zlat,

že prišla je k nam pomlad.

(J. Bitenc)

Mesec marec smo pri Miškah pričeli s pustovanjem. Naši otroci so se spremenili v tigre, pikapolonice, klovne, ovčke in se skupaj še z dvema Pika nogavičkama odpravili po Šentrupertu, z namenom, da zima čim prej zapusti naše kraje. Pri tem smo bili več kot uspešni, saj so dnevi v marcu s seboj prinašali vedno toplejše temperature.

Tudi našo igralnico so preplavile rože, vaze smo napolnili s šopki, z otroki pa smo se posvečali predvsem izdelavi daril, s katerimi smo polepšali praznike svojim mamicam in očkom. Izdelali smo velike spominske rože  in sadili družinsko srečo, da se staršem zahvalimo za vse, kar z vsakodnevnim delom počnejo za svoje malčke.

Praznovanje prvega pomladnega dne je bilo odlično izhodišče, da smo dan preživeli v naravi, v družbi toplega sonca. Podali smo se na pohod za projekt Mali sonček. Pot nas je vodila skozi naselje Kamnje in naprej na Vrh. Z otroki smo ves čas opazovali naravo, ki se je prebujala iz zimskega spanja, zato ni bilo niti časa za utrujenost med pohodom. Radi bi se tudi tukaj še enkrat zahvalili Jakovi mamici, babici in dedku, ki so nas prijazno pogostili med pohodom in poskrbeli, da smo se dodobra okrepčali. Tako smo se mnogo lažje odpravili še na pot, ki nas je vodila do vrtca.

Veliko časa smo preživeli v naravi, se odpravili tudi na daljše sprehode in s tem preizkušali naše zmogljivosti. Z otroki bomo tako tudi naprej izkoristili vsak dan za raziskovanje narave in okolja, ki nas obkroža.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest