V začetku meseca nas je presenetil sneg, ki so ga otroci z navdušenjem opazovali skozi okno. Sneg smo zato prinesle tudi v igralnico. Otroci so lahko sneg tipali, ga oblikovali, prenašali iz ene v drugo posodico, delali »potičke«, opazovali kako se spreminja v vodo. Pri tem so zelo uživali in bili začudeni nad spreminjanjem snega v vodo.

Ko je zapadlo več snega smo šli tudi na igrišče, kjer so otroci po snegu hodili, se sankali. Tako doživetje snega je bilo za njih prvič in pri tem so uživali.

V tem mesecu smo se dotaknili zimskih oblačil. Otroci so jih razvrščali, ogledovali, oblačili. Veliko smo se igrali z oblačili, ki so jih oblačili, slačili. Igrali smo se tudi z dojenčki.

Bili smo likovno ustvarjalni, saj smo naredili kar nekaj izdelkov; pulover, ki so ga otroci pobarvali s tempera barvami, kape, ki so jih otroci naredili na način trganke ter rokavičke, ki so jih otroci okrasili s štampiljko snežinka. Pri likovnih dejavnostih otroci zelo radi sodelujejo.

Prebrali smo tudi nekaj zgodbic ter poslušali deklamacijo o kapi.

Konec meseca smo posvetili spoznavanju oz. razlikovanju barv. S pomočjo kratke igrice o Modri in rumeni rokavički, smo spoznali modro in rumeno barvo.

Na koncu te teme so otroci še skupno likovno ustvarjali, saj so na velik list skupaj mešali rumeno, modro in rdečo barvo. Pri ustvarjanju s prsti in celo dlanjo so uživali.

V kopalnici smo otrokom pripravile kotiček z vodo, kjer imajo otroci na voljo da se z vodo igrajo. Vodo zlivajo, prelivajo, si umivajo roke, brišejo skratka otroci pri igri z vodo uživajo.

Otroke, predvsem starejše, smo tudi pričele dajati na kahlico. Pri tem smo zelo uspešni.

Mesec je bil pester in zanimiv. In že strmimo k novim dogodivščinam nasproti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest