Praznični december smo začeli z okraševanjem igralnice (razporedili smo lučke po igralnici, za smrečico smo izdelali lesene okraske), garderobe ( izdelali smo smrečice iz tulcev), pripravili smo okraske za smrečico v Deželi kozolcev.

Na ustvarjalnem natečaju Qlandije pa smo z našimi okraski zasedli prvo mesto! Za nagrado je vrtec dobil brezplačno predstavo.

V vrtcu smo si ogledali predstavo Zimske radosti, po predstavil nas je obiskal dedek Mraz in nam prinesel igrače za vrtec in igralnice. Naša igralnica je dobila duplo kocke (cirkus) in plastelin.

V galeriji OŠ smo si ogledali predstavitev knjige Mokronožci (S. Peček).

Za starše smo izdelali presenečenje – voščilo ob začetku novega leta. Z njimi pa smo odšli na nočni pohod z lučkami.

Največji dogodek meseca pa je bil odhod z avtobusom v Ljubljano, kjer smo si v Lutkovnem gledališču Ljubljana ogledali odlično predstavo Bobek in barčica. Po predstavi smo se še sprehodili po praznično okrašeni Ljubljani. Za nami je bilo odlično dopoldne. Ob vrnitvi nazaj v Šentrupert pa je bil pred nami še en pomemben dogodek – kosilo v šolski jedilnici J

Pred počitnicami smo praznovali PRVI ZIMSKI DAN. Vzgojiteljici sta nam zastavili nekaj ugank, zapeli so nam Cicimuzikalčki in otroci skupine Mehurčki, nato pa smo si še ogledali predstavo otrok iz skupine Klobuki – Lisička in murenček pri mravljah. Po »uradnem« delu je sledil še ples, rajanje in druženje vseh otrok vrtca.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest