Mesec november smo nadaljevali z mesečno temo Postal bom umetnik, ki je bila tudi zelo aktualna v mesecu oktobru. Praznovali smo rojstni dan ter odšli v Narodno galerijo v Ljubljano. Mesec pa zaključili s pripravami na gledališko predstavo otrok, ki jo bomo odigrali v mesecu decembru.

Tema Postal bom umetnik smo izvedli s svojo lastno razstavo v večnamenskem prostoru. Z otroki smo skoraj polovico meseca porabili za slikanje na pleksi steklo. Pleksi steklo je veliko 70 x 80 cm. Otroci so ga porisali s flomastri ter pobarvali z akrilnimi barvami. Na njih so motivi, ki sovpadajo z različnimi letnimi časi ter dejavnostmi, ki so aktualne v vrtčevskem okolišu. Med motivi so naslikani tudi barvni mozaiki, ki prehajajo od bele k barvi mavričnega spektra. Slike smo obesili v večnamenski prostor, pri tem pa nekoliko zasenčili prostor.

Ko smo zaključili s poslikavo pleksi stekla, smo se odpravili v Ljubljano v Narodno galerijo. Tam smo spoznali zgodbo Gala v galeriji ter opazovali umetnije velikih umetnikov. Pri nekaterih slikah je otrokom Gal pustil zaklad, kjer so otroci morali reševati različne naloge, ki vključevale vse čutne tipe. Naročil nam je, naj mu pošljemo risbice, kako Gal izgleda. Otroci so z barvicami narisali škrata, risbice pa smo poslali v Narodno galerijo.

Udeležili smo se kar nekaj natečajev Poštar Pavli na terenu. Ob svetovnem dnevu pošte, smo narisali poštarja Pavlija in risbice poslali na pošto v Maribor. Mednarodni natečaj Igraj se z mano, pa so otroci risali svoje prijatelje, s katerim se najraje igrajo, v revijo Zmajček pa smo poslali risbice na temo Prijazni smo in strpni.

V mesecu novembru smo praznovali rojstni dan Lukasa Stoprda, ki je upihnil 5. svečko na torti. Z njim smo zaplesali, mu zapeli pesmice ter čestitali.

Mesec smo popestrili tudi s pohodom do Slovenske vasi, čez Veselo Goro, mimo Škrljevega do Drage in nazaj v vrtec. Bil je lep sončen jesenski dan in otroci so uživali v opazovanju narave ter gibanju na svežem zraku. Na koncu smo bili prijetno utrujeni, a v srcih zadovoljni.

V mesecu novembru nas je obiskala tudi zdravstvena sestra Špela, kjer nam je razložila človeško telo ter pomen posameznega tkiva, mišic, kosti, prebavnega traka… Otroke je tema zelo zanimala in so zavzeto poslušali ter odgovarjali na zastavljena vprašanja.

Obiskala pa nas je tudi zobozdravstvena sestra. Prišla je z zobozavrom, velikimi ščetkami ter demonstrirala pravilno umivanje zob. Pri tem jim je razložila tudi pomen umivanja zob, sestavo zoba, kaj se naredi, če jemo preveč sladkarij, če si ne umivamo vsak dan zob ter kakšne ščetke so primerne za pravilno ustno higieno.

Mesec smo zaključili s praznovanjem božično-novoletnega bazarja. Otroci so nastopili s pevsko točko Stari dedek. Pri tem sta dva igrala na male instrumente in s tem zvočno spremljala pevce. Na koncu je sledilo še skupno druženje ter nakup različnih izdelkov. Zbrani denar se bo porabil za gledališke predstave v vrtcu ter sofinancirano bo bivanje ter učenje plavanja v Čateških toplicah.

Klub temu, da je bil mesec zelo pester z različnimi dejavnostmi, smo našli čas za igro po želji otrok, katero so otroci zelo pogrešali.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest