Po prvem tednu oktobra, ko smo praznovali Teden otroka, smo preostali mesec dali večji poudarek prijateljstvu. Vzgojiteljice smo opazile, da občasno prihaja do manjših konfliktov. Odločile smo se, da jih bomo poskušale zmanjšati preko različnih dejavnosti. Pogovarjali smo se o prijateljih, poslušali pravljice o prijateljstvu, se učili pesmice in se igrali pod mavrico prijateljstva, barvali smo mavrico z odtiskovanjem dlani in se skupaj igrali različne družabne igre. Pogovarjali smo se tudi, kako se opravičimo, kako prosimo za igračo, kako igračo posodimo in da smo konec koncev med seboj vsi prijatelji.

Obiskali smo knjižnico Pavla Golie enoto Šentrupert. Listali smo knjige o jeseni, poslušali kratke zgodbe in z odtisom prsta ustvarili pisano jesensko drevo.

Z odtisom drevesnih listov na okna, smo si okrasili igralnico.

Ker je mesec oktober mesec požarne varnosti, smo obiskali gasilni dom Šentrupert (preizkusili smo gasilsko opremo in oblačila, si ogledali vozilo, preizkusili luči in sireno) ter nato v vrtcu izvedli evakuacijsko vajo.

Opravili pa smo tudi program Kolesarčki – program varnega vključevanja v promet. Z otroki smo obnovili prometna pravila, nato pa so jih otroci upoštevali ob vožnji avtomobila na pedala.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest