Od začetka vrtčevskega leta so minili že trije meseci. Že večkrat v preteklosti smo si v Letni delovni načrt zadali cilj, da v večnamenskem prostoru vrtca zasenčimo stekla. Sedaj smo se izvedbe projekta lotili sami in izdelali steno z umetniškim pridihom.  Naš največji podpornik je bil g. Miha Gregorčič iz Akripola, ki nam je daroval pleksi stekla v velikosti 70 x 80 cm. Na plošče so otroci s flomastri in akrilnimi barvami pod mentorstvom Damijane Bijek, Alenke Jarc ter Andreje Moltara narisali različne likovne motive, ki ponazarjajo življenje v vrtcu ter utrinke posameznih dogodkov, značilnih za različne letne čase. Na  steklo smo nalepili še bel in črn papir, s čimer smo preprečili prehod svetlobe skozi sliko ter izdelke obesili na okna večnamenskega prostora.

Motivi na slikah so izbrani v pogovoru z otroki in so povezani z njihovimi najljubšimi aktivnostmi v vrtcu. Tako smo upodobili  motive kot so Pomladni, Poletni, Jesenski, Zimski in Božični čas, Spodbujajmo prijateljstvo in širimo ljubezen, Otroci gredo na izlet ter Bodoči svet otrok. Radi rečemo, da je  naše življenje kot mozaik, zato tudi te slike povezuje barvni mozaik, ki se preliva od bele k intenzivnim barvam mavričnega spektra.

Na steno smo v počastitev štiridesete obletnice delovanja našega vrtca dodali še motive življenja otrok v vrtcu. Naslove teh slik so otroci poimenovali sami, tako lahko občudujemo Spuščanje deklice po toboganu, Deklico in dečka pri igri z žogo, Dečka in deklico pri igri z baloni, Deklico na gugalnici ter Vrtec Čebelica v Šentrupertu.

Na slike smo v vrtcu zelo ponosni, saj nam je uspelo izpolniti vrtčevski prostor z umetnijami otrok. Za petletne otroke je bil to zelo velik izziv, saj večji motivi zahtevajo od njih več poguma, samozavesti in vztrajnosti pri natančnem nanašanju barv na površine. Zelo bomo veseli, če nas v teh prazničnih dneh obiščete v vrtcu in si v živo ogledate razstavo slik. V kolikor pa v prazničnem decembru ne utegnete priti,  naj velja že sedaj vljudno povabilo na dan odprtih vrat, ki bo 7. februarja 2019.

Veselimo se vašega obiska ter vam vsem voščimo lepe praznike.

Damijana Bijek, dipl. vzg. in dipl. slik.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest