3.10. je svetovni dan otroka, zato prvi teden v oktobru imenujemo in praznujemo Teden otroka. V letošnjem letu je bila tematika Tedna otroka »Prosti čas«. V našem vrtcu smo spoznavali prosti čas sedaj in nekoč.

V ponedeljek smo si ogledali lutkovno predstavo Juha, ki se iz buč skuha.

V torek smo imeli orientacijski pohod. V vrtcu smo dobili namig, kam se moramo odpraviti, kje nas pelje pot do drugega navodila. Na vsaki točki, kjer nas je čakal nov namig, smo dobili tudi presenečenje – suha jabolka, slive in fige – to so bile za naše babice in dedke včasih dobrote, ki so jih bili zelo veseli. Pot nas je vodila do škrljevskega gradu, k cerkvi na Veselo Goro, na Križev pot in nazaj v vrtec.

V sredo so se otroci najprej igrali tako kot nekoč (v Deželi kozolcev so plezali in skakali po balah ter se gugali), nato pa še tako kot danes (na igralih vrtčevskega igrišča, tam pa jih je čakal tudi napihljiv grad). Napihljivi grad smo izkoristili tudi popoldne, saj smo imeli s starši kostanjev piknik.

V četrtek smo preživeli kulturno – glasbeno – plesno dopoldne. Vse skupine smo se zbrale v večnamenskem prostoru, kjer smo se medsebojno predstavile z ljudskimi pesmimi in izštevankami. Kot veliko in prijetno presenečenje pa se nam je predstavila tudi Folklorna skupina Nasmeh. Gospe so nam zapele in zaplesale ljudske pesmi ob spremljavi glasbil (harmonika, tamburica…). Otroci so se radi odzvali na njihovo povabilo k plesu. Preživeli smo čudovito dopoldne.

V petek smo na obisk povabili babice in dedke, s katerimi smo likovno ustvarjali z naravnim materialom – izdelali so mozaik. Po končanem ustvarjanju pa so se še poigrali z vrtčevskimi igračami.

Za nami je bil prijeten in pester teden.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest