V mesecu oktobru smo se pogovarjali o zdravju ter o tem kako skrbimo za svoje zdravje. Pričeli smo z letnim projektom umivanja zob in dejavnost, poleg navajanja na kahljice, lepo vpeljali v jutranjo dnevno rutino. Otroci so tekom meseca postali pri umivanju zob zelo samostojni, prav tako je veliko otrok osvojilo tudi kahljico ter se od pleničk poslovilo. Pogovarjali smo se tudi o pomenu umivanja rok, o zdravi prehrani ter o pomenu gibanja. Preko različnih dejavnosti smo to znanje poglabljali, vzgojiteljici pa smo pripravili tudi dramsko uprizoritev ter na ogled predstave povabili otroke sosednje igralnice. Igrali smo se v kotičku zdravnik ter spoznavali zdravniške pripomočke, prepevali smo pesmice, hodili na sprehode, ter se pogovarjali o jeseni in izdelovali razne izdelke tudi na to temo.

V začetku meseca pa smo praznovali teden otroka kjer so se otroci igrali in spoznavali igre in običaje naših dedkov in babic. Gostili smo folklorno skupino, ogledali smo si lutkovno igro Juha, ki iz buč se skuha, se igrali z dedki in babicami ter se skupaj s starši družili na tradicionalnem kostanjevem pikniku ter se igrali na velikanskem napihljivem gradu.

Prvič smo obiskali tudi šolsko knjižnico, prebirali smo razne zgodbe na različne načine ter s temi dejavnostmi sodelovali v Cicibanovem natečaju Tudi pri nas si pripovedujemo pravljice.

Ker pa je oktober tudi mesec požarne varnosti smo nekaj časa namenili tudi tej temi. Obiskali smo krajevni gasilski dom, spoznali gasilsko vozilo in pripomočke ter gasili s pravo gasilsko cevjo. Bilo je zabavno in poučno, za otroke pa je bila zelo vznemirljiva tudi evakuacijska vaja v vrtcu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest