Mesec oktober smo začeli s Tednom otroka, kjer smo v vrtcu organizirali različne dejavnosti na temo Prosti čas. Nadaljevali smo s temo gasilcev, požarne vaje ter temo postal bom umetnik. Poudarek je bil na slikarstvu, kjer smo spoznali različne slikarje ter različne likovne tehnike. Mesec oktober smo zaključili s počitnicami z združenimi skupinami iz vrtca ter prosto igro in varstvom.

V tednu otroka smo organizirali gledališko predstavo Juha, ki iz buč se skuha, v torek nadaljevali s pohodom in iskanjem skritega zaklada (Šentrupert – Škrljevski grad – cerkev na Veseli Gori – cerkev pri Križevem potu – Šentrupert). Med postajami so nas čakale nagrade (rozine, suhe fige in suha jabolka). Otroci so se zelo vživeli v iskanje zaklada, pri tem pa neizmerno uživali. Naslednji dan smo izvedli igro nekoč in danes. V deželi kozolcev smo skakali po senu, plezali po latah kozolca ter se igrali Mačka in miš, Ali je kaj trden most in Gnilo jajce. V vrtcu pa nas je čakala sodobna igra in to je bil napihljivi grad. Otroci so po njem skakali in se zabavali. V popoldanskem času pa smo imeli kostanjev piknik. Starši so prinesli kostanj in domače pecivo, otroci pa so se igrali s svojimi prijatelji v napihljivem gradu, v peskovniku, na gugalnicah ter se družili skupaj s starši. V četrtek smo nadaljevali z obiskom folklorne skupine Nasmeh, kjer so gospe zapele pesmi in zaplesale v narodnih nošah. Otroci iz skupine Klobukov smo zapeli ljudsko pesem Na Gorenjsko ter Mi se imamo radi ter nekateri so deklamirali narodne pesmi. Preživeli smo zelo prijetno dopoldne. V petek pa so nas obiskale babice in dedki. Tudi njim smo zapeli ljudske pesmice, z otroki pa so ustvarjali mozaik iz naravnega materiala. Nastali so zelo lepi izdelki, ki smo jih razstavili ter se z njimi fotografirali.

Mesec smo nadaljevali s tednom gasilcev. V drevesni diagram smo razvrščali gasilce in policiste, se pogovarjali o delu gasilcev in si šli ogledat gasilski dom v Šentrupertu. Naredili smo tudi slike za natečaj Naravne in druge nesreče ter izdelovali iz lego kock gasilce, gasilske avtomobile ter gasilni dom.

Nato pa smo začeli s projektom Postal bom umetnik. Začeli smo s slikarskimi umetniki. Spoznali smo njihove tehnike in se poskušali približati njihovemu načinu izražanja. Tako smo spoznali Mondrijana, Van Gogha, Groharja, Rileya, Pollocka in Klimta. Otroci so urili pomnjenje navodil, upoštevanje navodil ter likovno se izražat v različnih tehnikah. Na koncu smo naredili tudi diagram o najbolj priljubljenem slikarju. O umetnikih bomo nadaljevali tudi v mesecu novembru ter zaključili z obiskom Narodne galerije v Ljubljani.

V mesecu oktobru smo praznovali tudi rojstni dan Jakoba Stariča in Julije Cugelj. Zapeli smo jima pesmice, zaplesali ob harmoniki, plesali na različno zvrst glasbe in se masirali. To je bil njun dan, zato sta si tudi i zbrala kaj bi tisti dan počeli in kako bi praznovali njun rojstni dan.

Mesec pa smo zaključili s počitnicami, kjer so bile skupine združene, delo pa je potekalo na osnovi igre in počitniškega varstva.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest