V mesecu Maju smo velik poudarek dali naravi. Lahko bi rekli, da je bil naravoslovni mesec. Že v začetku meseca smo se odpravili v gozd, kjer smo Jurčku pomagali hišico zgraditi, s katero smo se prijavili tudi na natečaj Mreže gozdnih vrtcev in šol Slovenije. Otroci neizmerno uživajo v gozdu, kot na splošno v naravi. Nadaljevali smo s travnikom. Večkrat smo se tako na sprehodu tudi ustavljali ob kakšnem travniku, ter ga opazovali, tako cvetlice kot tudi živali. Skupaj smo se seznanili s travniškimi cvetlicami in živalmi tako v naravi kot tudi preko slik in ob gledanju različnih naravoslovnih knjig.

Skozi mesec smo vključili vsa kurikularna področja, tako gibanje (kjer je bil res velik poudarek, gibanje in raziskovanje na prostem), družbi (v jutranjem krogu – petje pesmi, branje ter obnavljanje zgodb, druženje z vrstniki iz drugih skupin), naravi (bivanje v naravi ter opazovanje le-te, nabiranje bezgovih cvetov in izdelava bezgovega sirupa), umetnost (izdelava metuljev, risanje travniških svetlic z barvicami, slikanje travnika s tempera barvami), glasbi (petje pesmi o živalih), matematiki (izpolnjevanje učnega lista, razvrščanje travniških živali po velikosti).

Skozi mesec smo spodbujale otroke k opazovanju okolice, da so se otroci dejavnosti udeležili sproščeno,  motivirano, predvsem pa varno.

Ob koncu mesece pa smo nekaj poudarka dali tudi tematiki, katera je bila ključ za našo zaključno prireditev – cirkus. Skozi prebrane zgodbe smo otrokom približali čar cirkusa. Predvsem pa jih motivirali do te mere, da se tudi sami predstavijo kot cirkusanti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest