Mesec maj smo posvetili Kekcu in njegovim prijateljem ter cirkusu.

Na začetku meseca smo se pogovarjali o Kekcu. Spoznali smo kdo je on, kateri so bili njegovi prijatelji in tisti, ki so mu ponagajali. Spoznali smo značajske lastnosti vseh literarnih junakov. Prebrali smo si otroški slikopis: Kekec in Pehta ter si ogledali filma Srečno Kekec ter Kekec in Pehta. Kekca in ostale junake smo tudi likovno upodobili z barvicami.

V sredini meseca, 16. 5. 2018, smo se odpravili na končni izlet v Kekčevo deželo. Tam so otroci še bolj spoznali Kekca, Pehto, Bedanca, Mojco in Brinceljna.

Na začetku smo rešili Mojco iz Bedančeve kletke ter ušli Bedancu skozi njen skrivni izhod. Nato smo spoznali Brinceljna ter si ogledali njegovo kočo. Nato nas je Mojca odpeljala do Kekca.

Skozi skrivni predor, ki ga varuje sova, pred Bedancem, smo prišli do koče Kekca in Mojce.

Na koncu smo prišli do Pehte, ki nas je pogostila s čajem in pecivom. Otroci so se, iz Pehtine koče, spustili po toboganu.

Otroci so na izletu zelo uživali in gotovo jim bo ostal v lepem spominu.

Mesec se je nadaljeval v znamenju cirkusa. Spoznali smo cirkuški šotor in nastopajoče v cirkusu. Prebrali smo nekaj knjig ter pesmic. Otroci so cirkus in cirkusante tudi likovno upodobili, z vodenimi barvami.

Pripravljali smo se tudi na zaključni nastop, ki je v znamenju cirkusa. Vadili smo naše akrobatske vaje ter pesem, ki jo bodo zapeli otroci, ki zapuščajo vrtec.

Imeli smo res pester in zanimiv mesec.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest