Na začetku meseca smo se pogovarjali o prometu in iz odpadne embalaže izdelovali vozila ter z vodenimi barvicami slikali prometne znake.

Obiskali so nas otroci skupine Gumbi iz mirnskega vrtca. Otrokom smo zapeli in deklamirali pesmi o prijateljstvu ter se skupaj igrali socialno igro klobčič prijateljstva. Po skupni malici so imeli otroci na voljo športne pripomočke – plezalno steno in polivalentne blazine, da so se skupaj igrali.

Obiskali smo krajevno knjižnico, kjer so se otroci spoznavali z dinozavri in poslušali zgodbe o njih. Na podlagi knjižnične dejavnosti smo v skupni nadaljevali s spoznavanjem dinozavrov. Naredili smo si tabelo o tem, kaj o njih že vemo in kaj želimo izvedeti. Razdelili smo se v dve skupini. Vsaka skupina je naredila svoj plakat. Na ta način smo še bolj natančno spoznali rastlinojede in mesojede dinozavre. Otroci so informacije o njih iskali v knjigah in na internetu. Ogledali smo si tudi kratke animirane filme o dinozavrih ter prebirali veliko zgodb o njih. Otroci so v vrtec prinesli veliko dinozavrov, s katerimi so se igrali. Pri igri so uporabljali tudi kinetični pesek, da so opazovali in primerjali stopala dinozavrov med seboj. Spoznali smo poklic arheolog in paleontolog, v katerem smo se tudi sami preizkusili. Otroci so v peskovniku iskali dinozavre, cele in njihove kosti. Pri tem delu so morali biti zelo natančni. Iz delov kosti, ki so jih našli smo potem skupaj sestavili dinozavra.

Otroci so na travniku, s pomočjo sence, narisali vsak svojega dinozavra in ga pobarvali. Izdelali smo fosile dinozavrov in dinozavre s kredami risali na cesto. Skupaj smo izmerili velikost nekaterih dinozavrov.

Opravili smo pohod za malega sončka, odpravili smo se na Okrog. Dodobra smo izkoristili lepo vreme in imeli gibalno uro tudi na igrišču vrtca. Kjer smo opravili tudi nekaj nalog za malega sončka.

Praznovali smo dva rojstna dneva.

Obiskali sta nas tudi dve novinarki iz radia Krka, ki sta nekaterim otrokom postavljali različna vprašanja.

Imeli smo zaključek bralne značke. V ta namen nas je obiskala gledališka skupina Mokre tačke iz Mokronoga, ki so nam zaigrale predstavo z naslovom: Tri ljudske. Ta dan samo otrokom razdelile diplome, kot nagrado za opravljeno bralno značko.

Reševali smo tudi naloge za cici veselo šolo, risali na okna igralnice ter izdelovali pomladno dekoracijo. Skozi celoten mesec so se imeli otroci zelo lepo in so tudi uživali.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest