Mesec april smo posvetili projektu Pasavček. V projektu otroke seznanjamo z varnim vedenjem v prometu in spodbujamo, da se otroci v avtomobilu pripnejo oziroma, da opomnijo starše na pomen pripetosti.

Večkrat tedensko smo v jutranjem krogu preverili ali so se otroci pripeljali v vrtec pripeti. Otrok, ki je bil pripet, je dobil štampiljko na kartonček in na roko. En dan so otroci domov odnesli dišavo za v avtomobil, taoo z motivom Pasavčka, reševali smo Pasavčkov labirint… V garderobi pa smo izobesili plakat, ki je na pripetost opozarjal tudi starše.

Na sprehodu smo bili pozorni na upoštevanje prometnih predpisov. Opazovali smo tudi znake, ki so jih otroci nato v vrtcu narisali.

Peli smo pesmi o vozilih in se naučili pesem Marsovska (M. Voglar), se igrali glasbeno didaktične igre (počasi – hitro), brali smo zgodbe o vozilih.

V skupini smo imeli medgeneracijsko delavnico, kjer smo s pomočjo upokojenk izdelovali rožice iz krep papirja.

Zaključili smo s projektom Bralna značka. Najprej smo si ogledali predstavo Tri slovenske ljudske v izvedbi lutkovne skupine Mokre tačke, nato pa smo podelili priznanja otrokom, ki so bralno značko opravili.

V mesecu aprilu smo praznovali tudi en rojstni dan, reševali naloge za Cici veselo šolo, končno pa smo začeli tudi vsakodnevno izkoriščati zunanje vrtčevsko igrišče.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest