Mesec marec je družinski mesec, zato smo se veliko pogovarjali o naših družinah, risali člane družine, jih poimenovali, šteli, peli pesmi, brali zgodbe o mamicah, očkih, družinah ter izdelovali darila za mamice in za očke.

Skozi mesec smo spoznavali večjezičnost ter se dotaknili španskega jezika, katerega nam je približal tudi otrok iz naše skupine. Obiskala nas je njegova mamica, ki nam je prebrala zgodbo v španskem jeziku. Naučila nas je nekaj španskih besed, šteti do pet… To je bila za nas zelo lepa in prijetna izkušnja, za katero se mamici najlepše zahvaljujemo. Otroci so bili nad dejavnostmi povezanimi z večjezičnostjo navdušeni.

V tem mesecu smo praznovali prvi pomladni dan, hkrati pa smo imeli tudi dan odprtih vrat. Skupaj smo se zbrali v večnamenskem prostoru in si ogledali dramatizirano zgodbo Kakšne barve je pomlad, ki sta jo pripravili naši dve strokovni delavki. Nato pa smo se porazdelili po skupinah in delali eksperimente. V naši skupini smo ugotavljali težnost različnih tekočin. S starejšo skupino smo se zamenjali, tako da so tudi Gumbki videli eksperiment v igralnici Vetrnic – vulkan.

Poleg vseh dejavnosti smo tudi: imeli na praksi srednješolko Katjo Brcar, obiskali smo knjižnico Pavla Golie – enoto Šentrupert, kjer smo spoznavali knjige brez besedila. Obiskala nas je tudi medicinska sestra, s katero smo se pogovarjali o zdravi prehrani, praznovali smo kar pet rojstnih dni in si v šoli ogledali predstavo o kravici Mici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest