Mesec marec, zaznamovan v skupini Žogic tako na področju praznovanj rojstni dni kot tudi praznikov.  Kot že rečeno smo v tem mesecu praznovali rojstni dan s kar petimi »Žogicami«. Skupaj smo se veselili in rajali. Zabavali ob glasbi, s petjem in plesom, z baloni ter milnimi mehurčki, katere so otroci prinesli.

V tem mesecu je bil glavni poudarek na družini. Kot pravi misel: »Družina je tista, kjer se življenje začne in ljubezen nikoli ne konča«. S to mislijo smo potovali skozi mesec. V jutranjem krogu smo brali zgodbe, povezane na to tematiko. Veliko smo se pogovarjali. Skozi cel mesec pa smo obeležili tudi tri praznike: dan žena, materinski dan in dan mučenikov. V sklopu tega smo ustvarjali na področju umetnosti, kjer smo v zahvalo in za ves trud in ljubezen, ki ga prejemamo od staršev,  za le-te pripravili eno majhno darilo ter ga iz srca podarili.

V začetku meseca smo še nekoliko časa preživeli na snegu. Vzporedno pa smo spoznali tudi tri agregatna stanja vode: trdo, tekoče in plinasto. Sneg smo talili, kjer je nastala voda; opazovali vretje vode, kjer je voda počasi izparela; natočili vodo v kozarce, ter jih dali v zmrzovalnik, kjer je nastal led. Otroci so burno opazovali in spremljali vse dejavnosti. Seveda se nismo izognili tudi okušanju tako snega, kot tudi vode in ledu.

V mesecu marcu pa nas je obiskala tudi medicinska sestra. S pomočjo plastičnih igrač smo razvrščali živila na zdrava in nezdrava. Otroci so sodelovali. Nekateri nekoliko bolj drugi manj. Živila so prepoznali, s pomočjo medicinske sestre tudi ustrezno razvrstili.

V tem mesecu smo se seznanili, nekateri tudi naučili s tremi bibarijami,  in sicer Biba raja in Moj rdeči avto, avtorice Mire Voglar ter Miha Pavliha (ljudska). Otroci so ob tovrstni dejavnosti neznosno uživali in sodelovali.

V igralnici smo veliko poudarka dajali tudi na samostojnosti otrok. Večina otrok v skupini je že osvojilo sezuvanje in obuvanje copat ter oblačenje in slačenje bund. V kratkem sta se uspešno odvadila od plenic še 2 otroka, tako, da je trenutno še 6 otrok v plenicah. Skupaj se bomo trudili še naprej in upamo, da nam do poletja uspe.

Konec meseca marca smo zakorakali tudi v pomlad, kjer smo praznovali 1. pomladni dan. Obeležili smo ga skupaj z Dnem odprtih vrat. Ta dan smo si v vrtcu ogledali predstavo o pomladnih barvah, v igralnici pa smo izvajali naravoslovne poskuse. V naši igralnici smo opazovali mešanje barva na osnovi vode in v mleku.

Pomlad je prinesla s sabo tudi lepe sončne dni za kar jih bomo kolikor se bo dalo izkoristili za gibanje v naravi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest