V mesecu februarju smo se zelo razveselili snega, ki je zapadel v naših krajih, praznovali smo Prešernov kulturni praznik, s pustnimi maskami odganjali zimo, se likovno izražali v različnih tehnikah, konec meseca pa pričakali zimske počitnice.

Ker je zapadel sneg, se je mesečna tema Živali pozimi, nekoliko prekinila, saj smo spoznali sneg, ga tipali, oblikovali, po njem hodili, se sankali ter z njim igrali. Nekateri otroci so sneg samo opazovali, niso ga želeli tipati, a v igri so pozabili predsotke  in na koncu zelo uživali v igri ter dričanju z bobi. Z otroki smo naredili tudi sneženega moža ter hodili po ledu in snegu. Otrokom je bilo zelo zabavno, ko jim je drselo pod nogami, z velikim začudenjem pa so opazovali medsebojne sledi svojih čevljev. Ko se nismo igrali zunaj na snegu, smo si sneg prinesli v igralnico, v veliki posodi, ter ga tam oblikovali, naredili potičke ter po njem slikali z akvarelnimi barvami. Otroci, ki so bili v tem mesecu v vrtcu, so osvojili tudi nalepko za projekt Mali sonček – sankanje in igre na snegu.

  1. februarja smo praznovali Prešernovo kulturno prireditev. Z otroki smo se o Prešernu pogovarjali, ga risali z belo barvico na temno podlago, slikali njegovo obrazno silhueto ter plesali in se plesno izražali na klasično glasbo dunajskih skladateljev. Ob poslušanju klasične glasbe smo si izmislili zgodbo ter jo dramsko uprizorili – Volk in ptički. Glavna dejavnost je bila osrednja prireditev ob prazniku, kjer so uprizorili otroci iz skupine Vetrnice Urško in Povodnega moža, Cici muzikalčki so zapeli Zdravljico ter Moj rdeči avto, otroci iz skupine Gumbi, pa so zapeli in deklamirali zimske pesmi. Na koncu so si starši lahko ogledali razstavo plakatov s fotografijami »Kaj je kultura?«.

Mesec februar smo nadaljevali s pripravami na pust. Izdelali smo klovna, ki je vseboval naslednje likovne elemente. S prsti smo mešali dve različni barvi v polivinilasti vrečki, sestavljali dele klovna v celoto ter z njimi naredili razstavo. Izdelali smo si tudi beneške maske, tako da so jih otroci pobarvali z akvarelnimi barvicami, nato pa jih uporabili v igri vlog ter izražanja v plesu klasične glasbe.

V mesecu februarju smo imeli na obisku študentko Miro, ki se je pripravljala na nastope maturitetnega tečaja, se z otroki igrala, jih spoznavala ter izvedla 3 nastope iz področja gibanja, likovne umetnosti ter dnevne rutine – kosilo in počitek.

Mesec nam je ponudil različne dejavnosti tudi iz področja naravoslovja – spoznavanje snega, igra s snegom, delanje poizkusov ter izdelavo sneženega moža. Otroci so ga spoznali preko gledališča Kamišibaj, ga izdelali iz snega, nato pa iz papirja sestavljali dele v celoto. Nekateri so ga tudi slikali s prstnimi barvami ter nanj nalepili dele (roke, klobuk, oči, nos, gumbe).

Mesec se je končal s počitnicami, kjer so bile skupine združene ter v ospredju je bila igra in gibanje v večnamenskem prostoru.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest