V začetku meseca smo praznovali dva rojstna dneva. Obiskala nas je tudi medicinska sestra ter nam, s pomočjo slik, predstavila pravilno umivanje rok.

V nadaljevanju meseca smo pričeli z našo obširnejšo temo, prijateljstvo.

Pogovarjali smo se o tem kdo je naš prijatelj in zakaj. Od otrok smo želele izvedeti značajske lastnosti, vendar to nismo dosegle, saj je otrokom še vedno bolj pomembna skupna igra.  Kasneje smo se pogovarjali o značajskih lastnostih dobrega prijatelja ter ugotavljali razlike med nami; zakaj si nekdo izbere bolj mirnega in drugi bolj živahnega prijatelja. Otrokom iz vrtca Mirna smo napisali pismo, saj želimo razširiti naše prijateljstvo tudi med druge otroke. Za darilo smo jim pripravili sestavljanko naše skupine. Vsak otrok je narisal avtoportret v en delček sestavljanke.

V jutranjem krogu smo se in se še bomo igrali socialno igrico »Klobčič prijateljstva«. V kolaž tehniki so otroci upodobili sebe in svojega prijatelja. Začeli smo z izdelovanje naše »odejice prijateljstva«, otroci v svoje blago, šivajo svoje ime. Na koncu bodo vsi delčki skupaj sešiti v odejico. Pojemo pesem o prijateljstvu. Ogledali smo si tudi kratek filmček, v katerem je bilo prikazano, kako se prijatelji med seboj tudi sporečejo in na koncu tudi pogovorijo ter ponovno postanejo prijatelji. Brali smo in tudi v nadaljevanju še bomo zgodbe, ki govorijo o prijateljstvu.

Z avtobusom smo se odpeljali na ogled lutkovne predstave Sapramiška v Lutkovno gledališče Ljubljana.

Tudi konec meseca smo zaključili praznično, saj smo praznovali kar tri rojstne dneve ter izdelovali pustno dekoracijo, klovne v vetrnici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest