Mesec december smo pričeli z izdelavo okraskov, ki smo jih obesili v večnamenski prostor. Iz papirja smo izdelali dekoracijo v obliki novoletnih bunkic in jih poslikali s hiškami.

V igralnici smo postavili novoletno jelko in jo okrasili z izdelki, ki smo jih sami izdelali. Okraske smo naredili iz storžev, sladolednih palčk in cofkov.

Pisali smo pismo Božičku v katerem smo zapisali in risali svoje želje. Po pošti pa nam je poslal darilo, beležnico za vsakega otroka.

V popoldanskem času smo imeli ustvarjalne delavnice s starši. Izdelovali smo pravljične hišice, ter novoletne lučke iz papirja. Z izdelki smo naslednji dan skupaj z otroki okrasili igralnico.

Dočakali smo tudi najpomembnejši obisk v tem mesecu. Prišel je Dedek mraz skupaj s palčki, ki so nam uprizorili zanimivo predstavo. Po predstavi so nas v igralnici čakala darila, katerih so se otroci zelo razveselili. Dedek Mraz se je nato pridružil otrokom v igralnici in se z njimi fotografiral.

V Deželi kozolcev nas je čakala smrečica, ki smo jo okrasili z izdelki, katere so otroci smi izdelali. Ob smrečici smo nato še zarajali, zapeli in se fotografirali.

Praznovali smo prvi zimski dan ob lutkovni predstavi Mojca Pokrajculja, na to pa smo z otroki rajali ob glasbi in uprizarjanju snega s kopreno.

V mesecu decembru pa so kar trije otroci praznovali rojstni dan, za kar smo imeli še večji razlog za rajanje. Ravno tako smo od zaključku leta plesali in se družili z otroki iz drugih skupin.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest