Praznični mesec smo pričeli z okrasitvijo večnamenskega prostora, razstavo v Qlandiji, nadaljevali z obiskom dedka Mraza, ogledom lutkovne predstave, okrasitvijo smrečic v Deželi kozolcev, praznovanjem zime ter rajanjem in ustvarjanjem z božično tematiko.

Večnamenski prostor smo okrasili  z motivi zime, naša skupina pa je okrasila božično smrečico. Odtisnili smo dlani na okroglo podlago. V igralnici smo skupaj s starši okrasili okna s snežinkami, smrečico pa z odtiskovanjem rok v Fimo maso, izdelavo bleščečega mozaika ter poslikavo odpadne embalaže v obliki zvončkov. Skupaj s starši smo na koncu popili čaj, se posladkali s kokicami in smokijem ter zapeli otroške in božične pesmi.

V Deželi kozolcev smo okrasili smrečico s pobarvanimi jogurtovimi lončki v obliki zvončkov, obiskal pa nas je tudi dedek Mraz. Prinesel nam je igrače, s katerimi smo se z velikim veseljem igrali cel mesec.

Ogledali smo si tudi predstavo Nagajiva škrata ter Mojco Pokrajculjo ob praznovanju prvega zimskega dne. Praznovanje zime je potekalo tudi tako, da smo se zbrali v večnamenskem prostoru in ob božičnih pesmih zarajali in zaplesali.

V skupini smo se posvetili individualni igri s sestavljankami, iskanju parov, izdelavo izdelkov iz slanega testa, voščilnic ter peko piškotov.

Konec decembra, v času novoletnih počitnic, so bile skupine združene, delo pa je potekalo v obliki igre in varstva.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest